Την ψηφιακή πλατφόρμα συζήτησε ο Λιλλήκας με εκπροσώπους ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών

18:10 20/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αποδείχτηκε ότι «η Κύπρος είναι πολύ μικρή για να έχει δύο πλατφόρμες και θα πρέπει η κυβέρνηση, είτε η σημερινή είτε η μελλοντική, να ασχοληθεί πρακτικά με το όλο ζήτημα και να δώσει πρακτικές λύσεις», δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος πρόεδρος Γιώργος Λιλλήκας.

Μιλώντας μετά από συνάντηση με εκπροσώπους ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι το πιο σημαντικό, «είναι να διατηρήσουμε την πολυφωνία στον τόπο μας, να διατηρήσουμε τον πλουραλισμό των τηλεοπτικών καναλιών, δίνοντας

στους Κυπρίους πολίτες επιλογές για τη δική τους ενημέρωση».

«Το σημερινό σύστημα οδηγεί σε συρρίκνωση των καναλιών, σε μείωση και σε κλείσιμο των ιδιωτικών καναλιών και αυτό θα μας οδηγήσει σε προηγούμενες εποχές που δεν είναι το μοντέλο που ονειρευόμαστε για την κοινωνία της γνώσης και της ενημέρωσης», ανέφερε.

Υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις, είπε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι μπορεί να βρεθεί εύκολα λύση στο πρόβλημα «είτε με την αποδοχή κάποιων από των εισηγήσεων που έκαναν τα ιδιωτικά κανάλια είτε με συνδυασμό κάποιων προτάσεων».

«Το σημαντικό είναι να διατηρήσουμε στην ζωή τα ιδιωτικά κανάλια», πρόσθεσε.

Σε δηλώσεις του ο Αλέξης Νικολάου, Διευθυντής του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα είπε ότι «ως ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί έχουμε ξεκινήσει σήμερα τον κύκλο επαφών μας με τους υποψηφίους προέδρους και τα πολιτικά κόμματα για να παρουσιάσουμε το πολύ σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί μέσα από τη λανθασμένη διαδικασία με την οποία διεξήχθη ο διαγωνισμός ανάθεσης της επίγειας ψηφιακής πλατφόρμας».

Αποτέλεσμα αυτού, είπε, «πιθανόν να είναι το κλείσιμο των τηλεοπτικών σταθμών δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στην πολυφωνία σε αυτό τον τόπο» και πρόσθεσε ότι ήδη έχει κλείσει ένας τηλεοπτικός σταθμός με κίνδυνο να ακολουθήσει κλείσιμο και των υπολοίπων.

«Ο τρόπος με τον οποίο διεξήχθη η διαδικασία επιτρέπει στον επιτυχόντα προσφοριοδότη, με τις ευλογίες του Υπουργείου, να χρεώνει ποσά τα οποία είναι δυσβάστακτα για τα τηλεοπτικά κανάλια εν μέσω οικονομικής κρίσης», ανέφερε ο κ. Νικολάου.

Αναφερόμενος στη συνάντηση είπε ότι με τον κ. Λιλλήκα «έχουμε συζητήσει το όλο θέμα, έχουμε βρει ανταπόκριση και έχουμε συζητήσει πρακτικούς τρόπους με τους οποίους θα επιλύσουμε το όλο θέμα για χάριν της διατήρησης της ιδιωτικής τηλεοπτικής παρουσίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα