Το ΑΚΕΛ χαιρετίζει τα μέτρα για τουρισμό

14:13 29/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Το ΑΚΕΛ «καλωσορίζει και χαιρετίζει τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων, τα οποία στοχεύουν στην περαιτέρω αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Κύπρο», αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Γιώργου Λουκαϊδη.

Ο κ. Λουκαϊδης αναφέρει ότι «το πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα του 2011 αναφορικά με την σημαντική αύξηση των επισκεπτών και των εσόδων από τον τουρισμό,

όχι μόνο δεν οδήγησε σε εφησυχασμό αλλά αντίθετα με τις πρωτοβουλίες τhς κυβέρνησης αναμένεται ότι θα δοθεί νέα σημαντική ώθηση στην προσπάθεια προσέλκυσης πρόσθετου αριθμού τουριστών στην Κύπρο».

Προσθέτει ότι «τα τρία σχέδια κινήτρων προς αεροπορικές εταιρείες για εισαγωγή νέων προορισμών, χειμερινής περιόδου και ανάπτυξης επιβατικής κίνησης μεγάλης χρονικής διάρκειας έχοντας ως βάση τα κυπριακά αεροδρόμια, δημιουργεί τις προϋποθέσεις ουσιαστικής ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος και των κρατικών εσόδων».

Παράλληλα, συνεχίζει ο κ. Λουκαϊδης, «η επικείμενη κατάθεση ολοκληρωμένου σχεδιασμού για αναπτυξιακού χαρακτήρα μέτρα από πλευράς Υπουργείου Οικονομικών, το αυξημένο ενδιαφέρον για ξένες επενδύσεις στην Κύπρο, η επιβεβαίωση της ύπαρξης σημαντικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ καθώς η πρόσφατη υπερψήφιση των προϋπολογισμών και των μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης, δημιουργούν νέα, ελπιδοφόρα δεδομένα για την κυπριακή οικονομία».

Καταλήγοντας ο κ. Λουκαϊδης αναφέρει πως «παρά το γεγονός ότι δεν εξέλειπαν οι δυσκολίες και οι προκλήσεις για την οικονομία του τόπου εντούτοις εκφράζουμε την πίστη και την αισιοδοξία ότι μέσα από το σύνολο των πρωτοβουλιών και των ενεργειών της Κυβέρνησης και εφόσον επικρατήσει πνεύμα εθνικής ενότητας και συναίνεσης ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις, θα έρθουν καλύτερες μέρες για τον τόπο και το λαό μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα