Το ΑΚΕΛ χαιρετίζει τη θέση Κουρσουμπά για την αγωγή παιδιών με αναπηρίες

20:17 24/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το ΑΚΕΛ χαιρετίζει την θέση της Επιτρόπου Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδας Κουρσουμπά για την αγωγή και Εκπαίδευση Παιδιών με αναπηρίες, ως αποτέλεσμα δημόσιας διαβούλευσης, η οποία παρουσιάστηκε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας, ενώ υποστηρίζει τη συζήτηση εκ νέου του επιδόματος των εκπαιδευτικών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Μετά τη συνεδρία, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ

Αντρος Καυκαλιάς χαιρέτισε, εκ μέρους του κόμματός του, την εμπλοκή της Επιτρόπου Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού και την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της δημόσιας διαβούλευσης για την αγωγή και εκπαίδευση παιδιών με αναπηρίες, σήμερα, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας.

Ο κ. Καυκαλιάς είπε πως «είναι φανερό ότι δεν βρισκόμαστε στην αρχή, αλλά στην εξέλιξη μιας συντονισμένης προσπάθειας του Υπουργείου Παιδείας να βελτιώσει την αποτελεσματική παρέμβαση του εκπαιδευτικού συστήματος να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες των παιδιών με αναπηρίες».

Πρόσθεσε ότι «στην εξατομίκευση της προσέγγισης και κατ’ επέκταση στην ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης βοηθούν η στοχευμένη προσέγγιση, η οποία υλοποιείται μέσα από την εφαρμογή της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης, τα νέα αναλυτικά προγράμματα, η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, οι απογευματινές ζώνες εκπαίδευσης, η ώρα εμπέδωσης, η σύσταση Επιτροπής Ανάπτυξης και Βελτίωσης της Σχολικής Μονάδας».

Ικανοποίηση εξέφρασε ο κ. Καυκαλιάς για το γεγονός ότι «τα κόμματα ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, κάνοντας δεύτερες σκέψεις, επαναφέρουν το θέμα της καταβολής ειδικού επιδόματος του εκπαιδευτικού προσωπικού και στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου» και είπε ότι η πρόταση όπως έχει κατατεθεί «διορθώνει πρόσφατη απόφαση της πλειοψηφίας της Βουλής, με τη διαφωνία του ΑΚΕΛ, η οποία Βουλή, μονομερώς, και χωρίς να έχει προηγηθεί οποιοσδήποτε διάλογος με τους εμπλεκομένους, επέβαλε την αποκοπή του συγκεκριμένου επιδόματος».

«Το να υπάρξει δέσμευση του κονδυλίου και όχι αποκοπή, να διεξαχθεί ένας διάλογος και να ακουστούν οι απόψεις όλων, να συζητηθεί το θέμα αναλυτικά, στην ουσία και στις πραγματικές του διαστάσεις θεωρούμε ότι θα βοηθήσει προς την κατεύθυνση του να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις όσον αφορά το θέμα των επιδομάτων των εκπαιδευτικών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου», είπε ο κ. Καυκαλιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα