Το ΑΚΕΛ δεν θα αποδεχτεί ιδιωτικοποίηση κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών

13:56 7/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το ΑΚΕΛ με κανένα τρόπο δεν θα αποδεχτεί την ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Λουκαΐδης, ο οποίος είπε πως αναμένουν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση να υλοποιήσουν τα όσα δεσμεύτηκε προεκλογικά και ανάμεσα σε όλα τα άλλα, τα οποία θα διεκδικήσουν από την Τρόικα να είναι και η προστασία του εθνικού πλούτου, που ονομάζεται κερδοφόροι ημικρατικοί οργανισμοί.

Σε

δηλώσεις του, ο κ. Λουκαΐδης είπε ότι «από την προστασία του εθνικού μας πλούτου των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών προκύπτουν σημαντικά ζητήματα ασφάλειας για το κράτος, όπως σε ένα δισεκατομμύριο έσοδα για το κράτος, που έχουν προκύψει από τους κερδοφόρους ημικρατικούς οργανισμούς τα τελευταία οκτώ χρόνια, τα οποία θα απολεσθούν εάν οδηγηθούν σε ιδιωτικοποίηση».

«Είμαστε βέβαιοι», είπε, «ότι θα πρόκειται για ξεπούλημα των ημικρατικών οργανισμών και θέλουμε να προειδοποιήσουμε ξανά ότι από το ξεπούλημα των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών εκτός από τις αρνητικές επιπτώσεις στα σημεία τα οποία ανέφερα, εκτός από το ότι θα κινδυνεύσουν θέσεις εργασίας και εργασιακές κατακτήσεις και ωφελήματα των εργαζομένων σε αυτούς τους οργανισμούς, για μας είναι σαφές και ξεκάθαρο ότι θα προκύψουν παράλληλα και ταυτόχρονα αυξημένα τέλη, για το σύνολο των καταναλωτών».

Συνέχισε λέγοντας πως «αυτό που θα επισυμβεί είναι ότι θα υπάρξει ιδιωτικό ολιγοπώλιο σε αυτούς τους σημαντικούς τομείς της οικονομίας, θα στηθεί και πάλι καρτέλ, όπου θα προσυμφωνούνται οι τιμές και πολίτες θα χρεώνονται από ένα σημείο και πάνω».

Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου
———————————-
Αναφερόμενος στις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, ο κ. Λουκαΐδης είπε πως «η ηγεσία της Εκκλησίας θα πρέπει να περιορίζεται στο πνευματικό της ρόλο, σεβόμενη από τη δική της πλευρά την κοσμικότητα του κράτους, καθώς και το δικαίωμα στους πολίτες να αποφασίζουν ελεύθερα για τα θέματα που τους αφορούν και τα οποία εμπίπτουν στα πλαίσια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους».

«Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει θεοκρατικό καθεστώς, αλλά είναι ένα σύγχρονο, ευνομούμενο κράτος, στο οποίο δεν είναι δυνατό να γίνονται αποδεχτές αναχρονιστικές πρακτικές που δεν παρουσιάζονται σε καμιά άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Οι κομματικού χαρακτήρα παρεμβάσεις, η διεκδίκηση ρόλου και μάλιστα θεσμικού σε μια σειρά από ζητήματα της πολιτείας, κάθε άλλο παρά συνάδουν με ένα σύγχρονο κράτος, στον 21ο αιώνα», είπε.

Όπως πρόσθεσε «η διεκδίκηση θεσμικού ρόλου από πλευράς ηγεσίας της Εκκλησίας στα θέματα της παιδείας δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να γίνει αποδεχτή», σημειώνοντας πως «δεν μπορούμε επίσης, παρά να εκφράσουμε την έντονη δυσφορία μας για την επιμονή της ηγεσίας της εκκλησίας να αναδεικνύει ανύπαρκτα ζητήματα περί της ελληνικότητας ή μη της παιδείας μας».

Επίσης, ανέφερε πως «δεν θεωρούμε ότι επιδεικνύεται σεβασμός στα δημοκρατικά ή ανθρώπινα δικαιώματα όταν αναγκάζεις διά της βίας και κατά παράβαση της νομοθεσίας τους μαθητές που δεν το επιθυμούν, να συμμετέχουν υποχρεωτικά στο μάθημα των Θρησκευτικών, ούτε πιστεύουμε είναι θεμιτό η ηγεσία της Εκκλησίας να στοχοποιεί οποιοδήποτε πρόσωπο, στη συγκεκριμένη περίπτωση τον Ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ Αντρέα Πιτσιλλίδη, καλώντας τον μάλιστα να μην λέει τις προσωπικές του απόψεις όταν μιλά ως Θεολόγος».

«Ανεξαρτήτως της ουσίας των όποιων απόψεων του κ. Πιτσιλλίδη επί των θεμάτων που η Ιερά σύνοδος διαφωνεί μαζί του», ανέφερε, «θεωρούμε ως αφοριστικές και αναχρονιστικές τέτοιου είδους προσεγγίσεις από πλευράς της ηγεσίας της Εκκλησίας, η οποία πρέπει να αποδεικνύει στην πράξη ότι σέβεται τη διαφορετική άποψη που προέρχεται από ένα επιστήμονα- θεολόγο».

Τέλος, κάλεσε την Κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τοποθετηθούν ξεκάθαρα για το πώς οι ίδιοι αντιμετωπίζουν το ρόλο της ηγεσίας της Εκκλησίας και τις παρεμβάσεις αυτού του χαρακτήρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα