Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την τοποθέτηση της Ρωσίας μετά το Greentree

09:21 30/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει με ικανοποίηση την ξεκάθαρη τοποθέτηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, με την οποία επαναδιακηρύσσει τη σταθερή της θέση εναντίον οποιασδήποτε μορφής επιδιαιτησίας και ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων και απορρίπτει κάθε προσπάθεια σύγκλησης διεθνούς διάσκεψης για το Κυπριακό πριν από την επίτευξη συμφωνίας πάνω στις εσωτερικές πτυχές του προβλήματος.

Όπως αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του Προέδρου του ΔΗΚΟ Μάριου Καρογιάν,

το κόμμα έχει τονίσει κατ’ επανάληψη ότι «διαθέτουμε ερείσματα και ισχυρά στηρίγματα πάνω στα οποία πρέπει να οικοδομήσουμε μια διεκδικητική στρατηγική και τακτική».

«Η στάση της Ρωσίας καθώς και η ανάλογη στάση που τηρούν δύο ακόμα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, η Κίνα και η Γαλλία, επιβεβαιώνουν αυτή την τοποθέτηση του ΔΗΚΟ και παράλληλα υπαγορεύουν την ανάγκη για μια πιο σθεναρή αντιμετώπιση από τον Πρόεδρο Χριστόφια των όποιων μεθοδεύσεων επιχειρούνται σε βάρος μας», αναφέρεται.

Ο κ. Καρογιάν πρόσθεσε ότι το ΔΗΚΟ στη βάση της γενικότερης ανάλυσης των αποτελεσμάτων της 2ης συνάντησης του Greentree και με βάση τις διακηρυγμένες θέσεις του για αναθεώρηση της στρατηγικής και τακτικής μας, άρχισε, στο επίπεδο της γραμματείας του Εκτελεστικού Γραφείου, να επεξεργάζεται έγγραφο με συγκεκριμένες προτάσεις, το οποίο θα καταθέσει το Εθνικό Συμβούλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα