Το ΕΥΡΩΚΟ υποδέχθηκε τα παιδιά της Φουκουσίμα

16:06 4/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τα παιδιά από τις πληγείσες από το σεισμό και το τσουνάμι, περιοχές της Ιαπωνίας, που φιλοξενούνται αυτές τις μέρες στην Κύπρο, υποδέχθηκαν σήμερα στα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Κόμματος, ο Πρόεδρος Δημήτρης Συλλούρης και η συγγραφέας Μαρία Ξενίδου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Συλλούρης καλωσόρισε την αποστολή, εκφράζοντας παράλληλα την αλληλεγγύη και τη συμπάθειά του προς τα θύματα του σεισμού και του τσουνάμι και ευχήθηκε ο νέος χρόνος να βοηθήσει να ξεπεραστούν τα προβλήματα και οι δυσκολίες και

να επουλωθούν οι πληγές που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός του Μαρτίου.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος ενημέρωσε συνοπτικά τα παιδιά και τους συνοδούς τους για την Κύπρο. Ο κ. Συλλούρης κάλεσε τα παιδιά να διατηρήσουν τις σχέσεις και τις φιλίες που απέκτησαν κατά την παραμονή τους στην Κύπρο και να θυμούνται ότι οι φίλοι τους στην Κύπρο θα είναι πάντα στο πλευρό τους.

Ο Δημήτρης Συλλούρης μοίρασε στα παιδία το παιδικό βιβλίο της συγγραφέως Μαρίας Ξενίδου, «Socrates and Soc», που εξιστορεί μια φανταστική περιπέτεια που ταξιδεύει τον αναγνώστη στην Αρχαία Ελλάδα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και στο σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα