Το ΕΣ στηρίζει την Κυπριακή Προεδρία διαβεβαίωσε ο Βαν Ρομπέι

18:13 28/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την ισχυρή στήριξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Κυπριακή Προεδρία, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι αναφερόμενος στο θέμα της Τουρκίας.

Ο κ. Βαν Ρομπέι σε δηλώσεις μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στο Προεδρικό Μέγαρο, ανέφερε ότι «όσον αφορά στην Τουρκία, υπενθύμισα (στον Πρόεδρο Χριστόφια) την ισχυρή στήριξη που ήδη παρείχε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην επικείμενη Κυπριακή Προεδρία».

Η Προεδρία, είπε, «είναι ένα βασικό μέρος της Ενωσής μας,

βασίζεται στη Συνθήκη της ΕΕ και πρέπει να τύχει σεβασμού από όλους».

Ο κ. Ρομπέι αναφέρθηκε και στην ανάγκη αναζωογόνησης της ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας στην Ευρώπη. Εξέφρασε τη θέση ότι η μείωση του ελλείμματος και η ανάπτυξη είναι δυο όψεις του ιδίου νομίσματος.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «η Κύπρος θα ασκήσει μια καθόλα ευρωπαϊκή προεδρία του Συμβουλίου και τα όποια τυχόν προβλήματα δημιουργήσει η Τουρκία θα είναι προβλήματα που θα τύχουν συλλογικού χειρισμού».

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι η επικείμενη Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έχει ως κύριο στόχο να συμβάλει εποικοδομητικά και θα εργαστεί σκληρά και με συνέπεια για τη διασφάλιση συνθηκών ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής. Παράλληλα εξέφρασε την αλληλεγγύη της Κυπριακής Δημοκρατίας προς την Ελλάδα και την επιθυμία όπως η χώρα παραμείνει στη ζώνη του ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα