Το ΚΕΕ δεν προκρίνει «εκλογές» προς το παρόν

11:40 29/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για νέα κρίση στο Kόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) γράφει η Κίπρις σήμερα μετά τη χθεσινή απόφαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος να αποδεχθεί ως μέλη τους Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, Τουργκάι Αβτζί και Μουσταφά Γκιοκμέν.

Στο πρωτοσέλιδό της και έχοντάς το κύριο θέμα, η Κίπρις γράφει ότι η επιστροφή των τριών στο ΚΕΕ έγινε αποδεκτή από το ΓΓ, Φουάτ Ναμσόι, αντέδρασε όμως έντονα ο «υπουργός οικονομικών και ενέργειας» Σουνάτ Ατούν. Σύμφωνα με

το δημοσίευμα, η κεντρική επιτροπή έδωσε την αρμοδιότητα για το χειρισμό του θέματος στον Ναμσόι, ενώ όσον αφορά την πρόταση της αντιπολίτευσης για «πρόωρες εκλογές» τοποθετήθηκε εναντίον.

Σημειώνεται πάντως ότι η επιστροφή των τριών «βουλευτών» (με τους οποίους το ΚΕΕ θα έχει πλέον άνετη πλειοψηφία στη «βουλή») άνοιξε το δρόμο για διαφορετικές τοποθετήσεις. Όπως αναφέρεται, ο Ατούν που καθόταν δίπλα στον πρόεδρο του ΚΕΕ και «πρωθυπουργό», Ιρσέν Κιουτσιούκ κατά τη συνεδρία, έλαβε το λόγο και είπε πως για λόγους αρχής δεν μπορεί να αποδεχθεί την επιστροφή των τριών, λέγοντας ότι «Δεν μπορώ να το αποδεχτώ αυτό με κανένα τρόπο». Πρόσθεσε ότι ευαισθησία σε αυτό το θέμα έχουν και οι ψηφοφόροι του κόμματος, λέγοντας πως ο Αβτζί (νυν πρόεδρος του κόμματος Ελευθερίας και Μεταρρύθμισης) όταν ήταν ΓΓ του ΚΕΕ αποχώρησε από το κόμμα προκαλώντας ζημιά. Υπενθύμισε δε ότι και ο Ερτουγρούλογλου διαγράφηκε από το ΚΕΕ με την πλειοψηφία των ψήφων της κεντρικής επιτροπής.

Όσον αφορά το θέμα των «πρόωρων εκλογών», ο αναπληρωτής ΓΓ του ΚΕΕ, Ερντογάν Μανί ανέφερε ότι αυτό δεν εξαρτάται από την αντιπολίτευση αλλά από το κόμμα «εξουσίας» που είναι το ΚΕΕ. Δεν υπάρχουν σκέψεις αυτή τη στιγμή για «πρόωρες εκλογές», πρόσθεσε ο κ. Μανί, λέγοντας ότι γι’ αυτό θα αποφασίσει το κόμμα του. Σημειώνεται ότι το ΚΕΕ έχει 27 «βουλευτές».

Keywords
Τυχαία Θέματα