Το όραμα της για την ΟΝΕ θα παρουσιάσει την Τετάρτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Μέρκελ

20:02 2/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα ανακοινώσει το όραμά της για την κρίση που ταλαιπωρεί την ΕΕ, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την επόμενη εβδομάδα πριν από τις συνομιλίες με τον Βρετανό Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, δήλωσε την Παρασκευή εκπρόσωπος Τύπου της κ. Μέρκελ.
Ο Steffen Seibert δήλωσε σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι η ηγέτης της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη θα μεταβεί στις Βρυξέλλες

την Τετάρτη για μιλήσει στους βουλευτές για “τις σκέψεις της για περαιτέρω βελτίωση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης (ΟΝΕ)”.

Μετά την ομιλία της, θα μεταβεί στο Λονδίνο για να συναντήσει τον κ. Κάμερον εν μέσω των αυξανόμενων διαφωνιών σε σχέση με τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κ. Μέρκελ δήλωσε την Πέμπτη μετά τις συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Enda Kenny ότι η Γερμανία θα κάνει “ό,τι είναι δυνατόν για να επιτύχει μια λύση” στις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό της ΕΕ 2014 – 2020.

Χωρίς να αναφερθεί σε Βρετανία και Γαλλία, η κ. Μέρκελ κατηγόρησε όσες χώρες επισείουν την απειλή του βέτο.

“Δεν θέλω να ρίξει πια βέτο στο δαχτυλίδι – που δεν σας βοηθήσει να βρείτε μια λύση», είπε, όταν ρωτήθηκε αν ήταν ακόμα λογικό να κρατήσει μια σύνοδο κορυφής αργότερα αυτό το μήνα για τον κατακερματισμό από μια συμφωνία.

Ο κ. Seibert επέμεινε την Παρασκευή ότι η Γερμανία, η οποία ζήτησε περικοπές €100 δισεκατομμυρίων, βλέπει μια ευκαιρία για συμφωνία.

«Είμαστε σε μια φάση έντονων συζητήσεων, που είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους (η κ. Μέρκελ) ταξιδεύει στο Λονδίνο για να δει τον κ. Κάμερον για συνομιλίες”, είπε.

«Οι απόψεις μας για το μακροπρόθεσμο οικονομικό σχεδιασμό και εκείνες που ακούστηκαν κατά τις τελευταίες εβδομάδες από τη βρετανική Κυβέρνηση, δεν είναι πολύ μακριά”, πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα