Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανέβαλε την αύξηση ενοικίων στις φοιτητικές εστίες

17:02 12/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει λόγω της μείωσης του προϋπολογισμού του, το Πανεπιστήμιο Κύπρου αποφάσισε να αναβάλει την αύξηση στα ενοίκια των φοιτητικών εστιών τα οποία κυμαίνονται από 102 μέχρι και 136 ευρώ.

Το Πανεπιστήμιο αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι κατά τα τελευταία ακαδημαϊκά έτη, σημειώθηκαν δεκατρία περιστατικά μη πληρωμής ενοικίων και το οφειλόμενο ποσό των 4.114 ευρώ αποφασίστηκε από τη Σύγκλητο και επικυρώθηκε από το Συμβούλιο όπως διαγραφεί.

Οσον αφορά το θέμα της μη πληρωμής ενοικίων από φοιτητές του που διαμένουν στις φοιτητικές

εστίες, το ΠΚ αναφέρει ότι, σύμφωνα με την πολιτική λειτουργίας του βρίσκεται πάντα στο πλευρό των φοιτητών και ιδιαίτερα όσων χρειάζονται στήριξη.

«Η σχετική απόφαση του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου αποτελεί ένα μέτρο αποτροπής φοιτητών που αποχωρούν από τις Εστίες ή το Πανεπιστήμιο και δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους. Σημειώνεται ότι κάθε περίπτωση θα εξετάζεται ως ειδική και ότι το Πανεπιστήμιο, θα εφαρμόζει με φειδώ τις πρόνοιες του Κανονισμού», προσθέτει.

Αναφέρει, παράλληλα, ότι όπως δήλωσαν, τόσο ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου Χάρης Χαραλάμπους, όσο και ο Πρύτανης, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης  το ίδρυμα έχει αποδείξει την ανθρωποκεντρική του λειτουργία.

«Συγκεκριμένα, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει λόγω της μείωσης του προϋπολογισμού του, το Πανεπιστήμιο αποφάσισε να αναβάλει την αύξηση στα ενοίκια των εστιών τα οποία κυμαίνονται από 102 μέχρι και 136 ευρώ (σημ. τα ενοίκια των ιδιωτικών διαμερισμάτων στην περιοχή κυμαίνονται περί τα 400 ευρώ)», συμπληρώνει.
Σημειώνει ότι στο πλαίσιο αυτό αποφάσισε να αναβάλει, και τον καθορισμό χαμηλών τελών για τη χρήση των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων του αθλητικού του κέντρου.

«Κατά τα τελευταία ακαδημαϊκά έτη, σημειώθηκαν δεκατρία περιστατικά μη πληρωμής ενοικίων. Το οφειλόμενο ποσό των 4.114 ευρώ αποφασίστηκε από τη Σύγκλητο και επικυρώθηκε από το Συμβούλιο όπως διαγραφεί. Οι ένοικοι οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα αποπληρωμής των ενοικίων τους, βοηθούνται ήδη οικονομικά μέσω του Σωματείου Ευημερίας του Πανεπιστημίου, αλλά και μέσω του Γραφείου Στέγασης το οποίο παρέχει διευκολύνσεις για την αποπληρωμή των ενοικίων», καταλήγει το Πανεπιστήμιο Κύπρου, στην ανακοίνωση του.

Keywords
Τυχαία Θέματα