Τουλάχιστον 62 νεκροί από νέους βομβαρδισμούς στη Χούλα

08:12 31/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο στρατός της Συρίας προέβη χθες σε νέους βομβαρδισμούς με βαρύ πυροβολικό στην πόλη Χούλα, που αποτέλεσε θέατρο σφαγής και προκάλεσε τη διεθνή κατακραυγή.

Οι πληροφορίες έκαναν λόγο για 62 νεκρούς.

Ο μεγαλύτερος συνασπισμός της αντιπολίτευσης, το λεγόμενο Συριακό Εθνικό Συμβούλιο (ΣΕΣ) κατηγόρησε χθες τη Ρωσία ότι ενθαρρύνει το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ

να διαπράττει ”άγρια εγκλήματα”, μετά τις επικρίσεις της Μόσχας για τις κυρώσεις που επιβάλλει η Δύση για την κλιμάκωση της βίας στη Συρία.

Στη Γενεύη, ο αναπληρωτής του κοινού ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου, ο Γάλλος Ζαν-Μαρί Γκεενό, δήλωσε ότι αναμένει από το συριακό καθεστώς ”σαφείς χειρονομίες” για τον τερματισμό της βίας, την απελευθέρωση των κρατουμένων και την πρόσβαση στον πληθυσμό για την κάλυψη των ανθρωπιστικών αναγκών.

Οι περίπου 300 παρατηρητές του Οργανισμού που έχουν αναπτυχθεί στη Συρία δεν έχουν καταφέρει να γίνει σεβαστή η εκεχειρία που προέβλεπε το σχέδιο Αναν, που θεωρητικά τέθηκε σε ισχύ την 12η Απριλίου αλλά παραβιάζεται συστηματικά από τον τακτικό στρατό, τις δυνάμεις ασφαλείας, παραστρατιωτικούς που πρόσκεινται στο καθεστώς και τους αντάρτες.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέφερε ότι ”οι κάτοικοι έφυγαν προς άλλα χωριά στην περιοχή της Χούλα, υπό το φόβο νέων σφαγών”, κάνοντας λόγο για στήλες καπνού που υψώνονταν από το χωριό Τάλντο, που έγινε στόχος του πυροβολικού.

Στους 14 μήνες που διαρκεί η βία πάνω από 13.000 Σύροι έχουν βρει το θάνατο, στην πλειοψηφία τους άμαχοι, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα