Τρίμηνη παράταση στην ανανέωση των επαγγελματικών αδειών των δικηγόρων

16:26 28/3/2013 - Πηγή: OnlyCY


Παράταση τριών μηνών στο χρόνο ανανέωσης των αδειών άσκησης του δικηγορικού επαγγέλματος δίνει με πρόταση νόμου που θα ψηφιστεί σε νόμο το απόγευμα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, η Βουλή των Αντιπροσώπων.
Η πρόταση νόμου συζητήθηκε σε έκτακτη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Βουλευτή του ΔΗΣΥ Γιώργου Γεωργίου.

Όπως δήλωσε μετά τη συνεδρία ο κ. Γεωργίου, την πρόταση νόμου κατέθεσαν ο ίδιος και ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ

Άριστος Δαμιανού εκ μέρους της κοινοβουλευτικής του ομάδας.
Ο κ. Γεωργίου είπε πως με βάση τη νομοθεσία η 31η Μαρτίου είναι η τελευταία ημερομηνία ανανέωσης της άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος από το Δικηγορικό Σύλλογο, όπως και οι εισφορές στο ταμείο συντάξεων.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Γεωργίου εξήγησε πως η παράταση κρίθηκε αναγκαία και κατεπείγουσα καθώς εάν δεν ανανεωθεί η άδεια συνιστά ποινικό αδίκημα η άσκηση της δικηγορίας.
Πρόσθεσε ότι 1.600 δικηγόροι ανά το παγκύπριο δεν ανανέωσαν την άδεια του λόγω της οικονομικής κρίσης «που κτύπησε ανελέητα αυτή την επαγγελματική τάξη» και λόγω του γεγονότος ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παρέμειναν κλειστά για δέκα μέρες και των περιοριστικών μέτρων στις αναλήψεις δεν υπάρχει η δυνατότητα να ανανεωθούν οι άδειες αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ερωτηθείς για το ύψος του ποσού που πρέπει να καταβληθεί για την ανανέωση είπε πως είναι 1.000 με 1.200 ευρώ τέλος και ανέφερε ότι υπάρχουν δικηγόροι που αυτό το ποσό αποτελεί το μηνιαίο τους εισόδημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα