Τροποποίηση Νόμου για ΕΦ και Ελλαδίτες ζητεί η ΟΣΕΚ

23:06 15/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλαδιτών Κύπρου (ΟΣΕΚ) ζητεί «την τροποποίηση του νόμου που ψηφίστηκε τον Φλεβάρη του 2011 και υποχρεώνει με άμεση ισχύ όσους γεννήθηκαν από το 1994 μέχρι το 1999 και ανήκουν στην πιο πάνω κατηγορία να καταταγούν στην ΕΦ και την επαναφορά της εξαίρεσης του προηγούμενου Νόμου».

Αυτό αναφέρει η ΟΣΕΚ σε επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο της Βουλής

, τον Υπουργό Αμυνας, τον Υπουργό Παιδείας, τον Υπουργό Εσωτερικών, την Επίτροπο Διοίκησης, τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Αμυνας της Βουλής των Αντιπροσώπων και την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κύπρο

Η ΟΣΕΚ ζητεί, επίσης, «την θέσπιση της αναβολής λόγω σπουδών, όσων είναι υποχρεωμένοι να καταταγούν πριν τη διεξαγωγή των εξετάσεων του Σεπτεμβρίου, για όσο διαρκούν οι σπουδές τους και αυτό αφορά όλους όσους έχουν έναν γονέα ελληνικής καταγωγής»

Τα μέλη της ΟΣΕΚ αξιώνουν, επίσης, «την ίση μεταχείριση των παιδιών με μητέρα Ελλαδίτισσα σε ό,τι αφορά την διάρκεια της στρατιωτικής θητείας στην ΕΦ, δίνοντάς τους τη δυνατότητα εξάμηνης θητείας και όχι αφαιρώντας το ευεργέτημα από όσους έχουν πατέρα Ελλαδίτη, κατά το πρότυπο της αναγνώρισης της προσφυγικής ιδιότητας από μητέρα πρόσφυγα».

Η ΟΣΕΚ ζητεί από τους παραλήπτες της επιστολής της, «όπως αναγνωρίζεται αμφίδρομα η θητεία στον Ελληνικό Στρατό και στην ΕΦ από Ελλάδα και Κύπρο αφού σήμερα αναγνωρίζεται μόνο από την Ελλάδα».

Οι συμμετέχοντες στο 1ο Παγκύπριο Συνέδριο Ελλαδιτών στην Κύπρο, δηλώνουν, επίσης, πως «δεν αποδέχονται την επιβολή οποιασδήποτε ιδιότητας του Πολίτη της Δημοκρατίας όταν μάλιστα αυτή αφορά μόνο υποχρεώσεις».

Προσθέτουν ότι «η απόκτηση τέτοιας ιδιότητας, όταν υποχρεωτικά κατέχεται ήδη η υπηκοότητα ενός άλλου κράτους, πρέπει να είναι προϊόν της ελεύθερης βούλησης του ατόμου».

Στην ανακοίνωση, αναφέρεται ότι «το συνέδριο επιφυλάσσει το δικαίωμα να καλέσει όλους τους νέους που επηρεάζονται σήμερα ή στο μέλλον από την πρόσκληση κατάταξης, να αρνηθούν την συμμετοχή τους σε οποιαδήποτε διαδικασία που σχετίζεται με την κατάταξη στην ΕΦ, αποποιούμενοι όπως προβλέπει το Σύνταγμα την Κυπριακή Υπηκοότητα (ακόμη και εκείνοι που γεννήθηκαν μετά το 1999 και κατέχουν δυο Υπηκοότητες)».

Τα μέλη της ΟΣΕΚ προειδοποιούν ότι «η ανταπόκριση των εμπλεκομένων φορέων της Δημοκρατίας στις προτάσεις των επηρεαζόμενων, θα καθορίσει την παρά πέρα στάση μας».

Η ΟΣΕΚ ανακοινώνει ότι «θα διοργανώνουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Αμυνας , τα Στρατολογικά Γραφεία και την Βουλή μέχρι να ικανοποιηθούν στο ακέραιο τα αιτήματα που θίγει».

Τέλος, τα μέλη της ΟΣΕΚ, αναφέρουν ότι «θα προβληματιστούν, ανάλογα με την κατανόηση που θα επιδείξουν και τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν τα κυπριακά κοινοβουλευτικά κόμματα στα πιο πάνω θέματα, για μια πιθανή κίνηση πολιτικής συσπείρωσης των 33 χιλιάδων Ελλαδιτών και των οικογενειών τους που ζουν στην Κύπρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα