Τροποποίηση στη νομοθεσία των Κοινωνικών Ασφαλίσεων

16:22 4/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων πληροφορούν το κοινό ότι σύμφωνα με πρόσφατη τροποποίηση της νομοθεσίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ν.2(I)/2012 και Κ.Δ.Π. 51/2012, κάθε εργοδότης έχει υποχρέωση να συμπληρώσει πριν από την έναρξη απασχόλησης κάθε μισθωτού τη Βεβαίωση Εναρξης Απασχόλησής του, η οποία είναι υπό τη μορφή τριπλότυπου και να παραδώσει άμεσα στο μισθωτό τη βεβαίωση που είναι

τυπωμένη σε σκληρό χαρτί.

Ο μισθωτός οφείλει να την παρουσιάζει σε όποιο επιθεωρητή των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων τη ζητήσει. Η Βεβαίωση που είναι τυπωμένη σε χαρτί χρώματος ροζ, φυλάσσεται από τον εργοδότη και η βεβαίωση σε χαρτί χρώματος άσπρου, αποστέλλεται στο Επαρχιακό Γραφείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων όχι αργότερα από το τέλος του μήνα από την ημερομηνία έναρξης απασχόλησης μισθωτού.

Σε περίπτωση που εργοδότης παραλείπει ή αμελεί να εξασφαλίσει για κάθε μισθωτό τη Βεβαίωση Εναρξης Απασχόλησης μισθωτού πριν από την έναρξη απασχόλησής του ή παραλείπει να γνωστοποιήσει στο Επαρχιακό Γραφείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων τη Βεβαίωση Εναρξης Απασχόλησης του μισθωτού εντός της καθορισμένης προθεσμίας, ή παραλείψει να αποδείξει ότι εξέδωσε και παρέδωσε πριν από την έναρξη της απασχόλησης στο μισθωτό τη Βεβαίωση αυτή ή αρνηθεί να παρουσιάσει αντίγραφο της σε επιθεωρητή, διαπράττει αδίκημα δεκτικό εξώδικης ρύθμισης.

Για περισσότερες πληροφορίες το κοινό μπορεί να απευθύνεται στα Επαρχιακά Γραφεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα