Βαριές καταδίκες για το θάνατο 3 ανθρώπων σε κατάστημα της Marfin στην Αθήνα

20:16 22/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Βαριές ποινές φυλάκισης επέβαλε δικαστήριο στην Αθήνα στα τρία από τα τέσσερα στελέχη της τράπεζας Marfin, του υποκαταστήματος της οδού Σταδίου, κρίνοντάς τα ένοχα για το φρικτό θάνατο τριών υπαλλήλων (μεταξύ των οποίων και της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου) και τον τραυματισμό άλλων 21 κατά την πυρκαγιά που προκλήθηκε στο κατάστημα από εμπρησμό το Μάιο

του 2010 κατά τη διάρκεια επεισοδίων μετά από μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας.

Σε 22 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκαν ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της Marfin Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος, και ο Υπεύθυνος Ασφαλείας του κτιρίου, Εμμανουήλ Βελονάκης και σε πέντε χρόνια και ένα μήνα κάθειρξης καταδικάστηκε η Διευθύντρια του υποκαταστήματος Άννα Βακαλοπούλου. Και οι τρεις, κατά την Εισαγγελέα, μπορούσαν να προβλέψουν ή και να αποτρέψουν την τραγωδία αλλά δεν μερίμνησαν στην κατεύθυνση αυτή λαμβάνοντας είτε μέτρα προστασίας είτε πυροπροστασίας. Αθώα κρίθηκε η Υποδιευθύντρια Αναστασία Κούκου.

Στους τρεις καταδικασθέντες δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. Όσο δε για το Διευθύνοντα Σύμβουλο και τον Υπεύθυνο Ασφαλείας το δικαστήριο έθεσε ως όρο την καταβολή εντός 40 ημερών χρηματικής εγγύησης ύψους 30.000 εφόσον αποφασίσουν να προχωρήσουν σε έφεση. Το δικαστήριο, επίσης, δεν κλείνει την υπόθεση με την καταδίκη των τριών.

Απέστειλε, ήδη, αντίγραφα της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες σε βάρος και άλλων υπευθύνων της τράπεζας όσον αφορά στο συγκεκριμένο περιστατικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα