Βίαιες συγκρούσεις στο Μπαχρέιν

11:51 22/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συγκρούσεις, κάποιες από τις οποίες βίαιες, σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας σε πολλά σιιτικά χωριά του Μπαχρέιν, όχι μακριά από το Σαχίρ, όπου αναμένεται σήμερα να διεξαχθεί το Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1.
Δεκάδες διαδηλωτές, κάποιοι από τους οποίους φορούσαν κουκούλες, φώναζαν συνθήματα κατά του καθεστώτος προτού συγκρουσθούν με τις δυνάμεις

ασφαλείας, η παρουσία των οποίων είναι έντονη γύρω από τα σιιτικά χωριά.

Παρά την ανάπτυξη μεγάλου αριθμού δυνάμεων ασφαλείας, κυρίως στους οδικούς άξονες που οδηγούν στο Σαχίρ, νεαροί κατάφεραν να κλείσουν για μικρό χρονικό διάστημα δρόμους καίγοντας λάστιχα ή κάδους απορριμμάτων, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Σε κάποια χωριά οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφαν ”Οχι στη Φόρμουλα 1 του αίματος”, βασικό σύνθημα των κινητοποιήσεων των ”Τριών ημερών οργής” που οργάνωσε το κίνημα ”Νέοι της 14ης Φεβρουάριου”, με την ευκαιρία της διεξαγωγής του αγώνα αυτοκινήτων της Φόρμουλα 1 στο Μπαχρέιν.

Χθες Σάββατο το πρωί, η σιιτική αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε στη διάρκεια της νύχτας. Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο που αναφέρεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των τελευταίων ημερών.

Η σορός του διαδηλωτή βρέθηκε στην ταράτσα ενός κτιρίου της πόλης Σακούρα, βόρεια της πρωτεύουσας Μανάμα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα