Βοστόνη: Νεκρός ο ένας ύποπτος- ο δεύτερος “είναι οπλισμένος και επικίνδυνος”

12:02 19/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τελευταία ενημέρωση 14.29: Οι βομβιστές της Βοστόνης είναι αδελφοί τσετσενικής καταγωγής, αναφέρει το NBC

Οι δύο ύποπτοι για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μαραθώνιο της Βοστόνης είναι αδέλφια ηλικίας 19 και 20 ετών, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

Αξιωματούχοι των δυνάμεων της τάξης δήλωσαν προς το δίκτυο ότι οι δύο άνδρες, ο ένας από τους οποίους σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία, είναι τσετσενικής καταγωγής και μόνιμοι κάτοικοι των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο ύποπτος

που εξακολουθεί να διαφεύγει ονομάζεται Τζοχάρ Τσαρνάγεφ και είναι ηλικίας 19 ετών, σύμφωνα πάντα με το NBC News.

——————————–

Προηγούμενη είδηση 13.10: Nεκρός σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την Αστυνομία είναι ο ένας ύποπτος για τις επιθέσεις στο μαραθώνιο της Βοστόνης που στοίχισε τη ζωή σε τρία άτομα, ενώ οι διωκτικές αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη και δεύτερου υπόπτου.

Στη φωτογραφία είναι ο δεύτερος ύποπτος, ο οποίος αναζητείται από την αστυνομία.

Την ίδια ώρα γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί ο συσχετισμός της επίθεσης της Δευτέρας με νέο επεισόδιο στο κολέγιο ΜΙΤ της Μασαχουσέτης που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός αστυνομικού.

Οι έρευνες γίνονται στο προάστιο Watertown της Μασαχουσέτης, με την Αστυνομία να καλεί τους κατοίκους να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να μην ανοίγουν σε αγνώστους.

Το FBI έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των δύο υπόπτων και ο δεύτερος που αναζητείται έχει περιγραφεί ως άτομο που φορούσε άσπρο καπέλο και θεάθηκε στη σκηνή της επίθεσης στο μαραθώνιο.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι αρχές απέκοψαν την κυκλοφορία. Εκ μέρους της Αστυνομίας ο Ed Davis έκανε λόγο για τρομοκράτη, αναφερόμενος στο δεύτερο ύποπτο.

“Πιστεύουμε ότι πρόκειται για άτομο που ήρθε απλώς στη Βοστόνη για να σκοτώσει ανθρώπους και πρέπει να τεθεί υπό κράτηση”, δήλωσε.

————————————

Επιβεβαιώνοντας τον θάνατο ενός από τους δύο υπόπτους για τις επιθέσεις της Βοστόνης στον λογαριασμό του στο Twitter ο αρχηγός της αστυνομίας της Βοστόνης Εντ Ντέιβις προειδοποιεί: “Ενας άλλος διαφεύγει (…), οπλισμένος και επικίνδυνος”.

“Πιστεύουμε ότι είναι τρομοκράτης, πιστεύουμε ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που ήρθε εδώ για να σκοτώσει”, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι δύο ύποπτοι επετέθησαν με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς κατά των αστυνομικών δυνάμεων κατά την καταδίωξή τους.

Ενας αστυνομικός τραυματίσθηκε και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση κατά την ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε την καταδίωξη των δύο υπόπτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα