Βουλγαρία: Στην 65η θέση των μεγαλύτερων εξαγωγέων παγκοσμίως κατατάσσεται η χώρα

10:57 29/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στην 65η θέση των μεγαλύτερων εξαγωγέων, σε παγκόσμιο επίπεδο, κατατάσσεται η Βουλγαρία, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων της χώρας (ΒΙΑ).

Η Βουλγαρία πρέπει να εστιάσει την προσοχή της στην εξαγωγή συγκεκριμένων προϊόντων, επισημαίνεται στη σχετική ανάλυση του Συνδέσμου Βιομηχάνων και προστίθεται ότι η χώρα κατέχει σημαντική θέση στις εξαγωγές καυσίμων, μετάλλων, ηλεκτρονικών εργαλείων και μηχανημάτων, καθώς και φαρμακευτικών προϊόντων.

Οι βουλγαρικές εξαγωγές σημείωσαν σημαντική άνοδο

τα τελευταία χρόνια και δεν επλήγησαν από την παγκόσμια οικονομική κρίση, υπογραμμίζεται στην ίδια ανάλυση.

Σε παγκόσμια κλίμακα, η Βουλγαρία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας πολύτιμων μεταλλευμάτων, με μερίδιο 10,8% στην παγκόσμια αγορά, το 2012, στις εξαγωγές πολύτιμων μετάλλων(εκτός ασημιού).

Η Βουλγαρία εξάγει παράγωγα ελαφρού πετρελαίου κυρίως στην Τουρκία, τη Γεωργία, την Ελλάδα και το Γιβραλτάρ, μέταλλα στην Κίνα, την Τουρκία, την Ιταλία και σιτηρά στην Ιταλία, τη Ρουμανία, την Ελλάδα, το Λίβανο και την Αίγυπτο. Το Ιράκ και το Μαυροβούνιο είναι οι χώρες με τις πιο σημαντικές ποσότητες εισαγόμενων τσιγάρων από τη Βουλγαρία, σημειώνεται – μεταξύ άλλων – στην ανάλυση του ΒΙΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα