Βρετανία: Τα ‘στραβά μάτια’ έκανε για τις υποκλοπές ο Μέρντοκ

16:02 1/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Ρούπερτ Μέρντοκ έκανε ‘τα στραβά μάτια’ για την υποκλοπή τηλεφώνων στην εφημερίδα του «News of the World» και είναι ανίκανος να ηγείται μιας μεγάλες διεθνούς εταιρείας, δήλωσαν οι βρετανοί βουλευτές στην πολλά αναμενόμενη έκθεσή τους την Τρίτη.

Σύμφωνα με Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η εφημερίδα που είναι κομμάτι του ομίλου του 81χρόνου μεγιστάνα News International, παραπλάνησε επίσης τη Βουλή κατά τη διάρκεια της έρευνας που διενεργήθηκε για το σκάνδαλο

της εφημερίδας, την έκδοση της οποίας σταμάτησε ο κ. Μέρντοκ τον Ιούλιο του 2011.

«Ο Ρούπερτ Μέρντοκ δεν είναι ικανός για να ασκεί την διοίκηση μιας μεγάλης διεθνούς εταιρείας», αναφέρει η διακομματική Επιτροπή για τα ΜΜΕ, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό στην έκθεσή της που μετρά 121 σελίδες, υπό τον τίτλο «News International και Τηλεφωνικές Υποκλοπές».

«Αν καθ’ όλο το κρίσιμο χρονικό διάστημα ο Ρούπερτ Μέρντοκ δεν έλαβε μέτρα για να γίνει πλήρως γνώστης του θέματος των υποκλοπών, τότε έκανε τα στραβά μάτια και επέδειξε «ηθελημένη τύφλωση» ως προς το τι γινόταν στις εταιρείες του και τις εκδόσεις του».

Η Εκθεση ξεχωρίζει και τον πρώην Εκτελεστικό Πρόεδρο του ομίλου News International Λες Χίντον, τον πρώην Διευθυντή Νομικού Τμήματος της εφημερίδας News of the World Τομ Κρόουν και τον Συντάκτη της Κόλιν Μάιλερ αναφέροντας ότι παραπλάνησαν την Επιτροπή.

Η Επιτροπή προσθέτει ότι επαφίεται στη Βουλή των Κοινοτήτων να αποφασίσει «τι τιμωρία πρέπει να επιβληθεί» σε αυτούς που θεωρεί ότι συμπεριφέρθηκε με ασέβεια προς την Επιτροπή.

Keywords
Τυχαία Θέματα