Βρετανοί τουρίστες έκλεβαν διαμερίσματα στην Αγία Νάπα

15:27 21/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου διέταξε σήμερα την εξαήμερη προσωποκράτηση τριών τουριστών από τη Βρετανία ηλικίας 17,18 και 22 ετών για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών από διαμερίσματα ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Αγία Νάπα, στο οποίο συγκρότημα διέμεναν και οι ίδιοι.

Η Αστυνομία αναζητεί άλλους δύο Βρετανούς τουρίστες ηλικίας 17 και 18 χρονών για συμμετοχή τους στις υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών.

Σύμφωνα

με την Αστυνομία οι τρείς Βρετανοί τουρίστες ήρθαν στην Κύπρο για διακοπές αλλά κατάφεραν μέσα σε δύο μόλις μέρες να διαρρήξουν τρία διαμερίσματα του ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Αγία Νάπα.

Οι καταγγελίες στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Αμμοχώστου έγιναν μεταξύ 19 και 20 Ιουλίου και αφορούσαν διαρρήξεις και κλοπές τριών διαμερισμάτων ιδίου ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Αγία Νάπα, όπου άγνωστοι κατάφεραν να αποσπάσουν και στις τρεις περιπτώσεις χρηματικό ποσό, τιμαλφή και ηλεκτρονικά αντικείμενα, συνολικής αξίας 3.350 ευρώ.

Η Αστυνομία μετά από εξετάσεις και ανακρίσεις οδηγήθηκε στα ίχνη τεσσάρων Βρετανών τουριστών, δύο 17χρονων και δύο 18χρονών, που διέμεναν σε διπλανά διαμερίσματα. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο διαμέρισμα των δύο, ενός 17χρονου και ενός 18χρονου, εντοπίστηκαν χρηματικό ποσό και μέρος των κλοπιμαίων τα οποία αναγνωρίστηκαν από τους ιδιοκτήτες τους.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο νεαρούς ενώ οι άλλοι δύο, 17 και 18 χρονών αναζητούνται. Λίγη ώρα αργότερα η Αστυνομία εξασφάλισε και μαρτυρία εναντίον 22χρονου Βρετανού τουρίστα ο οποίος συνελήφθη και αυτός αφού στο διαμέρισμα του εντοπίστηκε μέρος των κλοπιμαίων.

Και οι τρεις συλληφθέντες αρνούνται κάθε ανάμιξη στην υπόθεση ωστόσο στις καταθέσεις τους δεν δίνουν ικανοποιητικές αναφορές για την παρουσία των κλοπιμαίων στα διαμερίσματα τους.

Το πρωί οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο διέταξε την προφυλάκιση τους για έξι ημέρες προς διευκόλυνση των ανακρίσεων. Οι τρείς συλληφθέντες ζήτησαν δικηγόρο υπεράσπισης και το Δικαστήριο τους κάλεσε να διευθετήσουν το αίτημα τους αυτό μόνοι τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα