Ισοσκελισμένος ο αναθεωρημένος Προϋπολογισμός για το 2013 του Δήμου Λάρνακας

13:29 21/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μείωση στα λειτουργικά έξοδα του Δήμου Λάρνακας κατά 1,5 περίπου εκατομμύρια ευρώ και παράλληλη μείωση στα έσοδα του Δήμου, υπάρχει στον αναθεωρημένο προϋπολογισμό του Δήμου Λάρνακας για το 2013. Στόχος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι η θωράκιση του Δήμου Λάρνακας μπροστά στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που επικρατεί στην Κύπρο.

Με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας

Λουρουτζιάτης ανέφερε ότι «την Παρασκευή το μεσημέρι έληξε και η δεύτερη συνεδρία της Διαχειριστικής Επιτροπής του Δήμου Λάρνακας η οποία εξέτασε τους αναθεωρημένους προϋπολογισμούς του 2013. Οι προϋπολογισμοί θα κατατεθούν για έγκριση στη προγραμματισμένη για τις 24 Ιουλίου συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου και ακολούθως θα αποσταλούν στο Υπουργείο Εσωτερικών με τελικό αποδέκτη το Υπουργείο Οικονομικών».

Πρόσθεσε ότι «οι Προϋπολογισμοί του Δήμου Λάρνακας σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό για το 2013 έχουν αναθεωρηθεί με μια μείωση στα έξοδα περίπου γύρω στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ περίπου που αντιστοιχεί και σε μια παράλληλη μείωση και στα έσοδα αφού θέλαμε να είμαστε όσο το δυνατό πιο συντηρητικοί στο θέμα των εσόδων. Εχουμε δηλαδή μειώσει τα έξοδα μας με σημαντικό τρόπο, ειδικά δε τα λειτουργικά έξοδα του Δήμου με απώτερο στόχο την θωράκιση του Δήμου Λάρνακας μπροστά στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που υπάρχει».

Ταυτόχρονα, συνέχισε ο κ. Λουρουτζιάτης «θέλουμε να διατηρήσουμε την προοπτική για να έχουμε κάποια έργα ανάπτυξης ούτως ώστε αυτά τα έργα είτε να χρηματοδοτηθούν από τα Διαρθρωτικά Ταμεία είτε από τυχόν πλεονάσματα του Δήμου Λάρνακας που μπορεί να προκύψουν. Αυτή τη στιγμή ο αναθεωρημένος Προϋπολογισμός του Δήμου είναι ισοσκελισμένος».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Λουρουτζιάτης είπε πως «έχουμε ήδη ιεραρχήσει επτά συγκεκριμένα έργα τα οποία θα προσπαθήσουμε να τα εντάξουμε για χρηματοδότηση από τα Διαρθρωτικά Ταμεία και αυτά τα έργα λαμβάνουν υπόψη και τους άξονες προτεραιότητας της νέας προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020 που είναι Περιβάλλον και Καινοτομία».

Εξήγησε ακόμα ότι «η μία πτυχή αφορά το θέμα της Αλυκής και του περιβάλλοντα χώρου, το θέμα του Διυλιστηρίου και της αποκατάστασης του χώρου ως «καφέ περιοχή» όπως την αποκαλεί η Ευρωπαϊκή Ενωση που δείχνει ότι είναι μια περιβαλλοντικά βεβαρημένη περιοχή και η δεύτερη πτυχή αφορά και έργα ανάπλασης μέσα στο Δήμο της Λάρνακας».

Keywords
Τυχαία Θέματα