Ξένοι δημοσιογράφοι συγχαίρουν την Κυπριακή Προεδρία

14:22 3/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στην άψογη διοργάνωση των Ατυπων Συμβουλίων που πραγματοποιήθηκαν μέχρι στιγμής στην Κύπρο αναφέρονται ξένοι δημοσιογράφοι σε πληθώρα επιστολών/ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προς αξιωματούχους της Κυπριακής Προεδρίας.

Οι ξένοι δημοσιογράφοι, οι πλείστοι εκ των οποίων είναι Γερμανοί, εκφράζουν τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες τους προς την Κυπριακή Προεδρία «για την άψογη διοργάνωση των Ατυπων Συμβουλίων» και δηλώνουν «εντυπωσιασμένοι από την φιλοξενία».

Ιδιαίτερη

αναφορά γίνεται στη διοργάνωση του Ατυπου Συμβουλίου ECOFIN.

«Οι συνθήκες εργασίας των δημοσιογράφων στο Ατυπο Συμβούλιο ECOFIN ήταν από τις καλύτερες που έχω ζήσει στη διάρκεια της μακράς μου σταδιοδρομίας – από το 1989 – ως ανταποκριτής ευρωπαϊκών θεμάτων», αναφέρει ανώτερο στέλεχος γερμανικής τηλεόρασης σε επιστολή του που κατέχει το ΚΥΠΕ.

Παράλληλα, συγχαίρει όλους όσοι εργάστηκαν και συνέβαλαν στην διοργάνωση των Ατυπων Συμβουλίων για την «θερμή φιλοξενία και την ακούραστη προθυμία τους να βοηθήσουν» λέγοντας ότι η Προεδρία διοργάνωσε τα Ατυπα Συμβούλια «έτσι ακριβώς όπως πρέπει να είναι, δηλαδή άτυπα» δίνοντας την ευκαιρία στους δημοσιογράφους να συνομιλούν ελεύθερα με Υπουργούς και μέλη των αντιπροσωπειών.

Στις διάφορες επιστολές που στέλνουν οι ξένοι δημοσιογράφοι σημειώνεται ότι αν και είναι η πρώτη φορά που η Κύπρος αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου η διοργάνωση είναι πολύ καλύτερη από εκείνη πολλών άλλων χωρών με περισσότερη εμπειρία.

Στο Ατυπο Συμβούλιο Οικονομικών (ECOFIN) στη Λευκωσία η συμμετοχή ξένων δημοσιογράφων ήταν πρωτόγνωρη για τα κυπριακά δεδομένα, με τον αριθμό τους να ξεπερνά τους 350.

Keywords
Τυχαία Θέματα