Υπ. Συγκοινωνιών: Προσηλωμένη η Κύπρος στο ρόλο των ΗΕ και στη λύση του Κυπριακού

20:17 29/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τη διαβεβαίωση ότι η Κύπρος παραμένει προσηλωμένη στον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζουν τα Ηνωμένα Έθνη στη διασφάλιση της παγκόσμιας και περιφερειακής ειρήνης και στην εξεύρεση ειρηνικής λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, διατύπωσε σήμερα ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος.

Σε χαιρετισμό του στο ετήσιο Πολιτιστικό Φεστιβάλ «Ειρηνική Συνύπαρξη», ο κ. Μητσόπουλος ανέφερε

ότι στο πλαίσιο των διακηρυγμένων αρχών των Ηνωμένων Εθνών και των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και στη βάση του ευρωπαϊκού κεκτημένου, η Κύπρος συνεχίζει τις προσπάθειές της για μια διευθέτηση που θα διασφαλίζει την ανεξαρτησία, την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την επανένωση του νησιού, καθώς επίσης και την πλήρη αποκατάσταση και διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών όλων των νόμιμων κατοίκων του νησιού.

Επιπλέον, πρόσθεσε, η Κυπριακή Δημοκρατία, μέσα από πολιτικές και πρωτοβουλίες, στοχεύει στην επίτευξη ειρηνικής συνύπαρξης ανάμεσα στους Κύπριους πολίτες.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ανάγκη εδραίωσης συνθηκών ειρήνης μέσα από την εκπαίδευση που θα αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα κτιστούν γέφυρες επικοινωνίας και συνθήκες πραγματικού διαλόγου ανάμεσα στις δύο κοινότητες καθίσταται πιο επιτακτική μέρα με τη μέρα.

Όπως είπε, πέραν των παραδοσιακών μέσων όπως είναι ο διάλογος, η διπλωματία και η εκπαίδευση, οι προσπάθειες της πολιτείας ενισχύονται μέσα από πρωτοβουλίες, όπως είναι το πολιτιστικό αυτό φεστιβάλ το οποίο διοργανώνεται σε ετήσια βάση από τον Σύνδεσμο Ηνωμένων Εθνών Κύπρου.

«Το Φεστιβάλ παρέχει την ευκαιρία στους νέους, αλλά και στους μεγαλύτερους, να δημιουργήσουν δεσμούς φιλίας και να κτίσουν γέφυρες επικοινωνίας, αμοιβαίου σεβασμού και συνύπαρξης, και να μοιραστούν τον κοινό τους στόχο για μια επανενωμένη και ευημερούσα πατρίδα» σημείωσε.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών εξέφρασε την ειλικρινή του εκτίμηση προς τον Σύνδεσμο Ηνωμένων Εθνών Κύπρου για τις διαχρονικές του προσπάθειες και την ουσιαστική συμβολή του στη διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας στο νησί και συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συνδέσμου για τη διοργάνωση της αποψινής εκδήλωσης.

Αναφερόμενος στο ετήσιο Πολιτιστικό Φεστιβάλ «Ειρηνική Συνύπαρξη» είπε ότι αυτό έχει καθιερωθεί ως η ευκαιρία επαναβεβαίωσης της βούλησής για εδραίωση της ειρήνης στο νησί μέσα από τον σεβασμό και τη συνεργασία.

Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση ότι οι ετήσιες αυτές συναθροίσεις παρέχουν την ευκαιρία ενός παραγωγικού διαλόγου ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς και της αποστολής ενός μηνύματος αλληλεγγύης και κατανόησης μέσα από το πολιτισμικό αυτό σταυροδρόμι.

Αναγνωρίζοντας τη ζωτική σημασία που διαδραματίζει ο Σύνδεσμος Ηνωμένων Εθνών Κύπρου, ο Υπουργός εξέφρασε εκ μέρους της κυπριακής Κυβέρνησης ειλικρινή εκτίμηση για τις άοκνες προσπάθειές τους για διασφάλιση συνθηκών ειρήνης και ευημερίας στο νησί.

Keywords
Τυχαία Θέματα