Υπ. Υγείας: Καμιά ολιγωρία από το Υπουργείο στο θέμα των εκτάκτων

20:06 5/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δεν σημειώθηκε οποιαδήποτε ολιγωρία από πλευράς του Υπουργείου αναφορικά με τους έκτατους λειτουργούς στα νοσηλευτήρια, ανέφερε ο Υπουργός Υγείας Σταύρος Μαλάς σε συνέντευξη Τύπου για το θέμα της στελέχωσης των δημόσιων νοσηλευτηρίων και για το ζήτημα που προέκυψε με την τιμολόγηση των φαρμάκων.

«Εχουμε προειδοποιήσει επανειλημμένα για τις ανάγκες των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Οταν κατατέθηκε το ξεχωριστό τροποποιητικό νομοσχέδιο, η Βουλή θα μπορούσε να προχωρήσει άμεσα στον τερματισμό της παγοποίησης σε ό,τι

αφορά στις προσλήψεις εκτάκτων λειτουργών στα νοσηλευτήρια», είπε ο κ. Μαλάς.

Ο Υπουργός εξήγησε ότι για το θέμα των εκτάκτων λειτουργών στα νοσηλευτήρια, στάλθηκε στις 6 Μαρτίου 2012 στη Βουλή, υπό τη μορφή του κατεπείγοντος, τροποποιητικό νομοσχέδιο προκειμένου να τερματιστεί το πάγωμα των προσλήψεων για τις εν λόγω θέσεις. Πρόσθεσε ότι στις 6 Μαρτίου στάλθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών, πάλι υπό τη μορφή του κατεπείγοντος, επιστολή προς τη Βουλή για αποπαγοποίηση των θέσεων πρώτου διορισμού και προαγωγής.

«Εγινε λόγος ότι το Υπουργείο Υγείας δεν δικαιολόγησε το αίτημα του για τις πρόσθετες θέσεις των εκτάκτων λειτουργών. Αυτό ωστόσο, δεν ισχύει. Εχω μπροστά μου το μνημόνιο, το οποίο εγκρίθηκε από τη Βουλή και στο οποίο απαριθμούνται μια προς μια οι θέσεις των εκτάκτων λειτουργών στα νοσηλευτήρια, συμπεριλαμβανομένων των θέσεων οι οποίες δεν πληρώθηκαν μετά το τέλος Μαρτίου», είπε ο κ. Μαλάς.

Σε ό,τι αφορά στις μόνιμες θέσεις, δήλωσε ότι η Κυβέρνηση ιεράρχησε τις ανάγκες του Υπουργείου.

«Για παράδειγμα, υπάρχουν 129 κενές θέσεις ιατρών πρώτου διορισμού, θέσεις οι οποίες υπηρετούνται από έκτακτους ιατρούς. Θεωρήσαμε λοιπόν ότι σε πρώτη φάση θα μπορούσαμε να μονιμοποιήσουμε ένα σημαντικό αριθμό από αυτούς τους υπαλλήλους. Μετά από διαβούλευση με το Υπουργείο Οικονομικών και ιεράρχηση των αναγκών ζητήσαμε τη μονιμοποίηση 78 λειτουργών», είπε.

Ο κ. Μαλάς εξέφρασε την άποψη ότι οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι υπόλοιποι λειτουργοί που υπηρετούν στα νοσοκομεία, έχουν κάθε δικαίωμα επαγγελματικής ανέλιξης. Πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατό να υπάρχουν μέσα στα νοσοκομεία τόσοι πολλοί έκτακτοι υπάλληλοι, αφού το διοικητικό κόστος είναι τεράστιο.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα των φαρμάκων, ξεκαθάρισε ότι το Υπουργείο Υγείας ανέλαβε να αξιολογήσει τις τιμές που ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα και ότι μόνο τότε θα αποφασίσει για ενδεχόμενη αναθεώρηση της τιμολογιακής πολιτικής.

«Δεν πρόκειται να σταθούμε σε αποσπασματικά στοιχεία. Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας εργάζονται πυρετωδώς έτσι ώστε μέσα στον επόμενο μήνα να έχουμε πλήρη εικόνα ως προς τις τιμές που ισχύουν στη χώρα μας σε σύγκριση με την Ελλάδα και άλλες χώρες», ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά πόσο το Υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει άμεσα σε αναθεώρηση των τιμών των φαρμάκων σε περίπτωση που αυτές είναι ψηλότερες του αναμενόμενου, ο κ. Μαλάς σημείωσε ότι το Υπουργείο, προτού λάβει τις ενδεικνυόμενες αποφάσεις, θα πρέπει να έχει

Keywords
Τυχαία Θέματα