ΔΗΣΥ – Αβ. Νεοφύτου παρέμβαση για τον προϋπολογισμό του ΡΙΚ

19:33 5/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Παρέμβαση Αναπληρωτή Προέδρου Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του ΡΙΚ για το 2012

Αιτιολόγηση Ψήφου:

1. Είμαι υπέρ της κρατικής ραδιοτηλεόρασης γι’ αυτό ψηφίζω ενάντια στην κομματική – κυβερνητική ραδιοτηλεόραση.

2. Είμαι υπέρ του σωστού ρόλου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που προβάλλει

την έγκυρη, έγκαιρη και αντικειμενική ενημέρωση, συμπληρώνει τα κενά της ιδιωτικής ραδιοτηλεόρασης και προάγει τον πολιτισμό και την κουλτούρα της χώρας. Γι’ αυτό και καταψηφίζω τις παρεμβάσεις, την στρέβλωση και τον αθέμιτο ανταγωνισμό προς
την ιδιωτική ραδιοτηλεόραση με τα υστερήματα των Κυπριών φορολογουμένων.

3. Είμαι υπέρ της δημοσιονομικής εξυγίανσης γι’ αυτό και ψηφίζω κατά της διασπάθισης των πόρων του Κύπριου πολίτη.

4. Είμαι υπέρ των εργαζομένων του ΡΙΚ γι’ αυτό και τάσσομαι ενάντια στο ρουσφέτι, την αναξιοκρατία, τις κοινωνικές ανισότητες και τάσσομαι ενάντια στην άνιση και άδικη μεταχείριση και την δημιουργία προνομιούχων και μη εργαζομένων, ακόμη και εντός του ΡΙΚ.

Κύριε Πρόεδρε,

Λέχθηκε τις τελευταίες ημέρες ότι θα πρέπει για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας να ψηφισθεί ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ.

Μα είναι για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας που εγώ προσωπικά καταψηφίζω τον προϋπολογισμό του ΡΙΚ.

Η κοινωνική ευαισθησία για εμένα πρέπει να επεκτείνεται και να καλύπτει τους απροστάτευτους και όχι μόνο τους προστατευμένους. Η κοινωνική ευαισθησία πρέπει να επιδεικνύεται στους 40,000 άνεργους και στο 80% των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα που βιώνουν την αβεβαιότητα του αύριο αλλά και τις σημαντικές περικοπές των
απολαβών τους.

Και όχι να περιορίζεται αυστηρά στους ολίγους που έχουν διασφαλισμένη τη θέση εργασίας τους και εγγυημένες τις ικανοποιητικές απολαβές τους.

Κύριε Πρόεδρε,

Τέτοιες «κοινωνικές ευαισθησίες» περιοριζόμενες στους προστατευόμενους επικαλούνται για ολόκληρες δεκαετίες στην Ελλάδα. Και είναι αυτές οι «κοινωνικές ευαισθησίες» που μετέτρεψαν σήμερα την Ελλάδα σε μια απέραντη κόλαση, και απεύχομαι ο επόμενος Ιούλιος να είναι για την Κύπρο μας πιο μαύρος από τον περσινό.

Κύριε Πρόεδρε,

Κλείνω σημειώνοντας και κάτι τελευταίο.

Λέχθηκε ότι πρέπει να αποφεύγονται οι ακρότητες. Θέση ορθή και τετράγωνα λογική. Και συμφωνώ απόλυτα, και σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, χρειάζεται σύνεση. Και το αποδείξαμε στην πράξη με την στήριξη του πακέτου μέτρων για διάσωση της Κυπριακής οικονομίας.

Σημειώνω όμως, ότι η συνέπεια λόγων και πράξεων δεν είναι ακρότητα, αλλά, κατά την ταπεινή μου άποψη, αξιοπιστία.

Γι’ αυτό σήμερα έπραξα αυτό που έπραττε, τόσο η παράταξη μου, όσο και εγώ προσωπικά, τα τελευταία έξι χρόνια. Και γι’ αυτό καταψήφισα τους προϋπολογισμούς του ΡΙΚ.

Λευκωσία, 5 Απριλίου 2012

Keywords
Τυχαία Θέματα