ΥΠΑΜ: Η Κύπρος θα συνεργαστεί με τους εταίρους της κατά την Προεδρία

16:01 22/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνεργασία με άλλες χώρες ”σε όλα τα θέματα, με όλους τους εταίρους μας και όπου χρειάζεται”, θα έχει η Κυβέρνηση Χριστόφια κατά τη διάρκεια της κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012, όπως δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης.

Μετά την τέλεση μνημόσυνου στην εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης και την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της ”Κυράς της Λαπήθου”, Ευφροσύνης Προεστού, παρά το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, ο κ. Ηλιάδης,

όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, τονίζοντας πως ”η Κύπρος θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε όλες οι διοργανώσεις της κυπριακής Προεδρίας, εντός και εκτός Κύπρου, να διεξαχθούν όσο είναι δυνατό πιο άρτια, πιο εποικοδομητικά και πιο αποτελεσματικά, προκειμένου η Κύπρος να είναι και να εμφανισθεί ως ένας αξιόπιστος και δημιουργικός εταίρος στη διάρκεια της Προεδρίας”.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την ενταξιακή διαδικασία της χώρας του κατά την διάρκεια της κυπριακής Προεδρίας, ο κ. Ηλιάδης ανέφερε ότι ”ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας απειλεί ότι θα κάνει διάλειμμα και θα παγώσει τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ενωση”.

”Η Κυπριακή Δημοκρατία, ως Προεδρία, θα συνεργασθεί θετικά, εποικοδομητικά και με πνεύμα συναίνεσης με τους εταίρους μας”, είπε ο Υπουργός Αμυνας, ”για να προωθήσουμε τις μεγάλες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης στους διάφορους τομείς”.

”Θα συνεργασθούμε επίσης με το ίδιο θετικό πνεύμα με τις υπό ένταξη χώρες, περιλαμβανομένης και της Τουρκίας”, δήλωσε ο κ. Ηλιάδης, διευκρινίζοντας πως, ”εάν η Τουρκία δεν ανταποκριθεί και δεν συνεργασθεί, δεν υπάρχει πρόβλημα για την κυπριακή Προεδρία, αλλά θα υπάρξει πρόβλημα μεταξύ της Τουρκίας και των ευρωπαϊκών θεσμών”.

”Οι εταίροι μας και εκείνοι που εκφράζουν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς”, πρόσθεσε, ”δεν δέχονται και δεν ανέχονται το θράσος της προκλητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας να θέλει να υπαγορεύσει την λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών” και ”είναι η Τουρκία που θα αντιμετωπίσει πρόβλημα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα