Αναφορά Ομήρου στον περιφερειακό ρόλο της Κύπρου στη Βαρσοβία

12:26 22/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος, ως κράτος – μέλος της ΕΕ, που βρίσκεται στο νοτιο-ανατολικότερο άκρο της Ευρώπης, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκης Ομήρου, στη Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων των μελών της ΕΕ, στη Βαρσοβία.

Με ιδιαίτερη χαρά, όπως δήλωσε ο κ. Ομήρου, αναμένει στην Κύπρο, κατά τους προσεχείς μήνες, τους

εκπροσώπους των κοινοβουλίων των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και τους ομολόγους του τον Απρίλιο του 2013 στη Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων της ΕΕ.

Προσφωνώντας στη Βαρσοβία τη Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων των μελών της ΕΕ, όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Ομήρου εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι προσκεκλημένοι ”θα απολαύσουν τη θερμή κυπριακή φιλοξενία στην Κύπρο και τη Μεσόγειο των λαών, των πολιτισμών και της πανάρχαιας ιστορίας”.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε ότι η Κύπρος μπορεί να λειτουργήσει ως γέφυρα μεταξύ της ΕΕ και των χωρών της Μέσης Ανατολής, όπως έχει πράξει και στο παρελθόν σε διάφορες συγκυρίες.

Επίσης, ο κ. Ομήρου δήλωσε ότι σημαντικός στόχος της Βουλής των Αντιπροσώπων είναι να πραγματοποιήσει με επιτυχία όλες τις συναντήσεις, με την πεποίθηση ότι αυτές θα συμβάλουν στη λειτουργία μιας καλύτερης Ευρώπης, η οποία θα προτάσσει και θα έχει πάντοτε ως γνώμονα το συμφέρον των πολιτών της.

Οι εργασίες της Διάσκεψης των Προέδρων των Κοινοβουλίων ολοκληρώνονται σήμερα και, με την ολοκλήρωση των εργασιών, ο κ. Ομήρου κλήθηκε να προσφωνήσει τη Διάσκεψη, εν όψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο κ. Ομήρου προσκάλεσε στην Κύπρο τους Προέδρους των Κοινοβουλίων της Ενωσης, μιας και η Βουλή των Αντιπροσώπων θα φιλοξενήσει την επόμενη Διάσκεψη, τον Απρίλιο του 2013.

Η Διάσκεψη φιλοξενείται από τη χώρα που αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ κατά το δεύτερο εξάμηνο κάθε έτους και διοργανώνεται κατά το αμέσως επόμενο εξάμηνο.

Ευχαριστώντας τον Πρόεδρο του Πολωνικού Κοινοβουλίου για τη διοργάνωση της τρέχουσας Διάσκεψης, στη Βαρσοβία, ο κ. Ομήρου είπε ότι η ανάληψη, για πρώτη φορά, της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κύπρο την 1η Ιουλίου 2012, αποτελεί ιστορικό γεγονός για τη χώρα μας.

Εχοντας αναλάβει τη διοργάνωση των κοινοβουλευτικών διασκέψεων κατά την κυπριακή Προεδρία, στόχος της Βουλής των Αντιπροσώπων, είπε, είναι να αναδειχθούν, μέσα από τις συναντήσεις που θα οργανωθούν, τα κύρια θέματα που απασχολούν σήμερα την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα