Υπάρχουν προβλήματα, υπάρχουν και λύσεις, δηλώνει η Υπ. Υγείας

17:00 9/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα στα δημόσια νοσηλευτήρια, «πατούμε όμως γερά στη γη και γνωρίζουμε ότι σήμερα δεν μπορούμε να βρούμε λύσεις που συνεπάγονται μεγάλο κόστος για το κράτος», δήλωσε η Υπουργός Υγείας Ανδρούλλα Αγρότου, σημειώνοντας παράλληλα ότι υπάρχει αισιοδοξία ότι μπορούμε να βρούμε λύσεις μέσα στα οικονομικά περιθώρια που έχουμε.

Σε δηλώσεις της κατά την επίσκεψή της στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας είπε πως «η διαπίστωσή μας για άλλη μια φορά είναι ότι στα νοσοκομεία μας υπάρχει εξαιρετικό επιστημονικό προσωπικό, είναι εξοπλισμένα

με τον πιο προηγμένης τεχνολογίας εξοπλισμό».

Σημείωσε ότι «και το προσωπικό μας, ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό κάνει εξαίρετη εργασία και προσφέρει σε αυτό τον τόπο τις ιατρικές υπηρεσίες εκείνες τις οποίες θεωρούμε υψηλού βαθμού».

Η Υπουργός Υγείας είπε ότι «οπωσδήποτε σε τέτοιους μεγάλους οργανισμούς δεν μπορεί να μην υπάρχουν προβλήματα και ακριβώς αυτά τα προβλήματα είναι που εντοπίζουμε με τις Διευθύνσεις των Νοσοκομείων και προσπαθούμε να δώσουμε κάποιες λύσεις πάντα μέσα στα δεδομένα τα σημερινά που όπως όλοι γνωρίζετε αφορούν την οικονομική κρίση».

Σε ό,τι αφορά το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, η κ. Αγρότου, είπε ότι «αρχίσαμε τώρα τη συζήτηση και ένα θέμα το οποίο επεξεργαζόμαστε αυτή τη στιγμή είναι πώς θα λύσουμε ένα πρόβλημα για το οποίο είστε κοινωνοί όλοι, αυτό της έλλειψης των κλινών».

Η Υπουργός Υγείας είπε ότι το κτήριο όπου στεγάζεται το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας «είναι καινούργιο, δεν μιλούμε για επέκταση, αλλά επικεντρωνόμαστε στην καλύτερη διαχείριση των υφιστάμενων κλινών».

Φαίνεται, είπε, «ότι υπάρχουν τρόποι και τεράστια θέληση από πλευράς της Διεύθυνσης του Νοσοκομείου Λευκωσίας και εκ μέρους του προσωπικού του και ελπίζουμε ότι θα το επιλύσουμε, το θέμα της έλλειψης κλινών».

Η Υπουργός Υγείας είπε ότι «τα προβλήματα τα οποία προφανώς θα προκύψουν από την επίσκεψή μας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας θα αφορούν τα θέματα που έχουμε αναδείξει και στα άλλα νοσοκομεία για τα οποία πάλι θα τροχοδρομηθούν ανάλογες και κατάλληλες λύσεις».

Ανέφερε ότι προηγουμένως επισκέφθηκε το Μακάρειο Νοσοκομείο «και μας εντυπωσίασε με τις ανακαινίσεις που έχουν επέλθει στο ίδιο το κτήριο και για τον προγραμματισμό σε ό,τι αφορά τις νέες κλινικές οι οποίες θα γίνουν».

«Ελπίζω πολύ σύντομα ότι θα δείτε το τελικό αποτέλεσμα των νέων προγραμματισμένων υπηρεσιών που θα προσφέρονται», είπε η Υπουργός Υγείας.

Ερωτηθείς αναφορικά με τις λίστες αναμονής, η Υπουργός Υγείας είπε πως όντως αυτό είναι ένα από τα προβλήματα τα οποία θα δυσκολευτούμε με τη σημερινή κατάσταση να επιλύσουμε αλλά το αισιόδοξο μήνυμα που δίνω είναι ότι οι επιστήμονες σε αυτόν εδώ τον οργανισμό καταλαβαίνουν τι περνά η Κύπρος και νομίζω ότι με τη δική τους ευαισθησία θα βρούμε λύση.

Αναφερόμενη στο πρόβλημα με τη μη άμεση εισαγωγή των ασθενών στα δημόσια νοσηλευτήρια, είπε ότι επαφίεται και στην έλλειψη κλινών για αυτό και γίνεται τώρα προγραμματισμός γ

Keywords
Τυχαία Θέματα