ΥΠΔ: Εθνικό καθήκον όλων να επιτύχει η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ

15:02 15/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Έκκληση προς όλους τους Οργανισμούς και παράγοντες του τόπου έκανε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Λουκάς Λουκά , αναφέροντας πως “αυτή την στιγμή η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ είναι εθνικό καθήκον και πρέπει όλοι να συνεισφέρουμε και να συμβάλουμε ώστε να έχουμε μια επιτυχημένη Προεδρία και να πιστωθεί η Κύπρος ως κράτος”.

Σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία από το Γραφείο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΑΚΕΛ,

με επικεφαλής το μέλος του ΠΓ του κόμματος Φανή Χριστοδούλου είπε ότι “σκοπός μας είναι μια καλύτερη Ευρώπη και το επίκεντρο είναι η ασφάλεια, δικαιοσύνη και προστασία του Ευρωπαίου πολίτη”.

Χαρακτήρισε την συνάντηση ως “πολύ εποικοδομητική” για τις προτεραιότητες που έχει θέσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατά την διάρκεια της Προεδρίας.

“Εγινε συζήτηση επί όλων των θεμάτων που θα τεθούν σε όλα τα επίπεδα και στις Ομάδες εργασίες και στα Υπουργικά Συμβούλια. Εχουν θέσει και θέλω να τους ευχαριστήσω γι αυτό στην διάθεση του Υπουργείου οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστούμε να μας την προσφέρουν”, πρόσθεσε.

Ο κ. Χριστοδούλου εξέφρασε την βεβαιότητα ότι “η Κυπριακή Δημοκρατία και το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα ανταποκριθούν επάξια στα πολλαπλά καθήκοντα που αναλαμβάνουν – κι αν κι εφόσον όλοι το θέσουμε ως ύψιστη προτεραιότητα ότι δεν μπορούν να υπεισέλθουν οι όποιες σκοπιμότητες πολιτικές ή εσωτερικές διαφορές ή οι προεδρικές εκλογές και σταθούμε δίπλα από τους Υπουργούς να στηρίξουμε την Κυβέρνηση – αντιλαμβανόμενοι ότι είναι η Κύπρος μας, η πατρίδα μας που δοκιμάζεται αυτή την στιγμή κι όλοι πρέπει να σταθούμε δίπλα της”.

Ανέφερε ότι η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια της πολιτικής του ΑΚΕΛ για επαφή με τα διάφορα Υπουργεία σε θέματα που αφορούν την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ.

Ο κ. Χριστοδούλου είπε ότι κατά την συνάντηση συζήτησαν το θέμα προτεραιοτήτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης σε καυτά θέματα που αφορούν τα δημοκρατικά δικαιώματα, τη διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών, την προστασία των δικαιωμάτων κι άλλα.

Σημείωσε ότι “το Υπουργείο Δικαιοσύνης ευρύτερα έχει μια φιλόδοξη ατζέντα κι εμείς στηρίζουμε απόλυτα τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί και η Κυπριακή Δημοκρατία και το Υπουργείο θα ανταποκριθούν επάξια στα καθήκοντα που θα τους τεθούν και δεν θα θυσιαστούν τα δικαιώματα και οι ελευθερίες των πολιτών της ΕΕ αλλά κατά την δική μας Προεδρία θα τύχουν καλύτερης ακόμη διαχείρισης ώστε να νιώθουν οι πολίτες ακόμη πιο ελεύθεροι με τα δημοκρατικά τους δικαιώματα και τα προσωπικά τους δεδομένα”.

“Ολοι προσδοκούμε σε μια καλύτερη Ευρώπη. Οι καιροί που περνούμε είναι δύσκολοι με την οικονομική κρίση αλλά οι λαοί πρέπει να αντιληφθούν ότι όλα θα κερδηθούν με πολύ σκληρούς αγώνες και με σοβαρότητα, υπομονή, υπευθυνότητα”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα