Υπεγράφη η συμφωνία μεταξύ ‘Τουρκικά Πετρέλαια’ και Shell

13:05 24/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

”Αρχίζουν οι εργασίες” είναι ο τίτλος της ”Κίπρις” και αναφέρεται στη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της Ανώνυμης Εταιρείας ”Τουρκικά Πετρέλαια” και της βρετανικής Shell για έρευνες, γεωτρήσεις και διαμοιρασμό των κερδών στην περιοχή ανοικτά της Αντάλιας και της Ν.Α. Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, η συμφωνία υπεγράφη στην παρουσία του Τούρκου Υπουργού Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, ο οποίος δήλωσε ότι η συνεργασία και οι εργασίες αυτές δεν έχουν πολιτική σκοπιμότητα και εξέφρασε την ελπίδα

να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα για κοιτάσματα.

Πρόσθεσε ότι την υπογραφή συμφωνίας θα ακολουθήσουν και άλλες, υπενθυμίζοντας ότι έρευνες συνεχίζονται και στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Ερωτηθείς για τις έρευνες της Κύπρου και του Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι αυτές διεξάγονται σε μια περιοχή που δεν είναι ξεκάθαρη από απόψεως διεθνούς Δικαίου και διεξάγονται κατά μη νόμιμο τρόπο, όπως υποστήριξε.

Ο Γενικός Διευθυντής της τουρκικής εταιρείας είπε ότι όλα τα έξοδα θα καλυφθούν από τη Shell.

Η ”Γενί Ντουζέν” αφιερώνει μέρος της πρώτης σελίδας της στη συμφωνία με τίτλο ”Ο παγκόσμιος γίγαντας Shell θα κάνει έρευνες για πετρέλαιο για λογαριασμό της Τουρκίας”.

Η ”Γκιουνές” τιτλοφορεί το θέμα ”Ιστορική συμφωνία”.

Keywords
Τυχαία Θέματα