Υπερχείλισε και το φράγμα της Ευρέτου

18:55 22/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Υπερχείλισε σήμερα στις 14:30 το μεγάλο φράγμα της επαρχίας Πάφου, ο υδατοφράκτης της Ευρέτου.

Ο υδατοφράκτης της Ευρέτου που κτίστηκε το 1986 υπερχειλίζει για δεύτερη φορά απο την ημέρα της κατασκευής του και για δεύτερη φορά φέτος αφού την πρώτη φορά υπερχείλισε στα τέλη του Ιανουαρίου του 2012.

Πρόκειται για το πέμπτο φράγμα της Επαρχίας Πάφου που υπερχειλίζει σε διάστημα 5 ημερών μετά την υπερχείλιση των φραγμάτων της Αργάκας, του Πωμού, της Αρμίνου και του Ασπρόκρεμνου στην επαρχία Πάφου .

Σύμφωνα με τον επαρχιακό μηχανικό

του τμήματος αναπτύξεως υδάτων Βάσο Σωκράτους, οι καταρρακτώδεις βροχές που έπεφταν καθ’ όλη την διάρκεια των τελευταίων ημερών βοήθησαν στην πρόωρη υπερχείλιση των πρώτων φραγμάτων.

Ο κ. Σωκράτους ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως το φράγμα της Ευρέτου είναι χωρητικότητας 24 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού και κάλεσε το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό όταν διασχίζει το ποταμό και να μην χρησιμοποιεί διασταυρώσεις του ποταμού πρόχειρες.

Στο μεταξύ ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα με την υπερχείλιση του φράγματος της Ευρέτου για αποφυγή τυχόν προβλημάτων. Ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς κάλεσε το κοινό να μην πανικοβληθεί και ανακοίνωσε πως έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα αλλά και όλες οι απαραίτητες ενέργειες για αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων .

Ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Άγγελος Οδυσσέως ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως η τοπική αρχή έχει λάβει προληπτικά μέτρα για το κίνδυνο πλημμυρών και πρόσθεσε πως «έγιναν αναχώματα σε κάποια σημεία που υπάρχει η πιθανότητα να δημιουργηθούν προβλήματα απο την ροή του νερού».

Επίσης συνέχισε, ο δρόμος που οδηγεί στον κατασκηνωτικό χώρο έχει κλείσει εδώ και κάποιες ημέρες σε μια προσπάθεια να μην δημιουργηθούν προβλήματα απο την αυξημένη ροή νερού.

Σύμφωνα με τον επαρχιακό μηχανικό του τμήματος αναπτύξεων υδάτων, αύριο αναμένεται η υπερχείλιση του φράγματος της Κανναβιού ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπερχειλίσουν το φράγμα του Μαυροκόλυμπου, το οποίο αυτή την στιγμή βρίσκεται στο 80% περίπου της χωρητικότητας του και το φράγμα της Αγίας Μαρίνας χωρητικότητας 298 χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού .

Ο κ Σωκράτους ανακοίνωσε επίσης πως αύριο αντιπροσωπεία του τμήματος αναπτύξεων υδάτων με επικεφαλής τον διευθυντή του τμήματος κ. Κυριάκο Κύρου αναμένεται να επισκεφτούν τα φράγματα του Ασπρόκρεμνου, της Καναβιού και της Ευρέτου.

Το φράγμα της Ευρέτου διασχίζει τις κοινότητες Σκούλλι, Γουδί, Χρυσοχού και καταλήγει στην Πόλη Χρυσοχούς.

Τα φράγματα στην επαρχία Πάφου που ακόμη δεν έχουν υπερχειλίσει είναι τα φράγματα της Καναβιού, της Αγίας Μαρίνας και του Μαυροκόλυμπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα