Υπερχείλισε και το φράγμα της Κανναβιού στην επαρχία Πάφου

19:20 23/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Υπερχείλισε στις 10:30 το πρωί το φράγμα της Κανναβιού. Πρόκειται για το έκτο από τα οκτώ φράγματα της επαρχίας Πάφου που υπερχειλίζουν σε διάστημα 6 ημερών μετά την υπερχείλιση των φραγμάτων Αργάκας, Πωμού, της Αρμίνου, του Ασπρόκρεμνου και της Ευρέτου στην επαρχία Πάφου.

Ο Επαρχιακός Μηχανικός του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων Βάσος Σωκράτους ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως ο υδατοφράκτης της Κανναβιού είναι το τέταρτο μεγαλύτερο φράγμα της Κύπρου

και το τρίτο μεγαλύτερο φράγμα της επαρχίας Πάφου χωρητικότητας 17,2 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού.

Σύμφωνα με τον κ. Σωκράτους, το φράγμα της Κανναβιού υπερχειλίζει για δεύτερη φορά φέτος στο ίδιο ημερολογιακό έτος. Την πρώτη φορά υπερχείλισε περί τα τέλη Ιανουαρίου του 2012 και σήμερα για δεύτερη φορά εντός του 2012.

Ο κ. Σωκράτους ανέφερε ότι αντιπροσωπεία με επικεφαλή τον Διευθυντή του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων Κυριάκο Κύρου επισκέφτηκαν τα φράγματα της Κανναβιού και της Ευρέτου. Χωριστήκαμε πρόσθεσε, σε δύο ομάδες σε μια προσπάθεια να επισκεφτούμε τις περιοχές στις οποίες προκλήθηκαν ζημιές λόγω της μεγάλης ροής των ποταμών και της βροχής.

Σύμφωνα με τον κ. Σωκράτους τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπερχειλίσουν το φράγμα του Μαυροκόλυμπου, το οποίο αυτή την στιγμή βρίσκεται στο 80% περίπου της χωρητικότητας του και το φράγμα της Αγίας Μαρίνας χωρητικότητας 298 χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού.

Keywords
Τυχαία Θέματα