Υπό 7ήμερη κράτηση η 35χρονη για την απαγωγή του 18μηνου αγοριού

15:21 21/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απαγωγής και έκθεσης παιδιού διερευνά η αστυνομία εναντίον της 35χρονης, που συνελήφθηκε χθες βράδυ ως ύποπτη για την απαγωγή του 18μηνου αγοριού, που διαπράχθηκε την περασμένη Παρασκευή στην οικία της γιαγιάς του, στον Ύψωνα.

Σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου, το οποίο έκανε αποδεκτό το αίτημα της αστυνομίας για κράτησή της για 7 ημέρες.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, η 35χρονη, που είναι θεία του παιδιού, αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση και δεν απαντά στις ερωτήσεις των ανακριτών,

ενώ ο δικηγόρος της δήλωσε πως η ίδια θέτει τον εαυτό της στη διάθεση του ανακριτικού έργου και δεν έφερε ένσταση στην κράτησή της.

Οι υποψίες εναντίον της ηγέρθηκαν από την ίδια μέρα της απαγωγής, από τον πατέρα του αγοριού αφού, όπως ανέφερε, ήταν η μόνη με την οποία είχαν διαφορές από το 2003, οπόταν είχε παντρευτεί τον αδελφό του. Οι υποψίες ενισχύθηκαν με τον εντοπισμό, σε κλειστά κυκλώματα της περιοχής, ίδιου τύπου και χρώματος αυτοκινήτου με το δικό της, το οποίο την ώρα της απαγωγής σταμάτησε έξω από το σπίτι της γιαγιάς, όπου έπαιζε το παιδάκι.

Χθες η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή της, μετά τη λήψη των αποτελεσμάτων από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής, σύμφωνα με τα οποία, γενετικό υλικό που εντοπίστηκε στο αυτοκίνητό της ανήκε στο αγοράκι. Εξάλλου, από εξέταση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων από το κινητό της ύποπτης, διαφάνηκε ότι το χρονικό διάστημα της απαγωγής του παιδιού βρισκόταν στην ίδια περιοχή.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία θεωρεί βέβαιο ότι στην υπόθεση εμπλέκεται άλλο ή άλλα πρόσωπα, καθώς την ώρα που το αγοράκι αφέθηκε στο κοιμητήριο Ύψωνα, όπου εντοπίστηκε, η ίδια βρισκόταν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού και ανακρινόταν, ενώ από το αυτοκίνητό της απομονώθηκε γενετικό υλικό αγνώστου, μέχρι στιγμής, προσώπου.

Ο ανακριτής της υπόθεσης αναφέρθηκε και σε περιστατικό που σημειώθηκε πριν από λίγους μήνες, όπου το παιδί είχε εισαχθεί σε κωματώδη κατάσταση στο Νοσοκομείο Λεμεσού, και στον εντοπισμό λιωμένων φαρμάκων και αλεσμένων γυαλιών στην κρέμα που θα κατανάλωνε, υπόθεση που ωστόσο δεν καταγγέλθηκε στην αστυνομία.

Αξιολογείται επίσης η μαρτυρία του πατέρα ότι, μετά που το αγοράκι και η δίδυμη αδελφή του γεννήθηκαν, έλαβε μηνύματα στο κινητό του, από άγνωστο αριθμό, τα οποία εύχονταν να πάθουν κακό τα παιδιά του.

Για την υπόθεση έχουν ληφθεί ήδη 24 καταθέσεις, ενώ υπολείπονται άλλες 44.

Σε δηλώσεις του, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης ανέφερε πως η αστυνομία, από την πρώτη στιγμή, εξετάζει με πάσα σοβαρότητα την υπόθεση, με στόχο την πλήρη εξιχνίαση της, ωστόσο σημείωσε πως η ύποπτη δεν διευκολύνει το ανακριτικό έργο, καθώς δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα