Υπό διερεύνηση η υπόθεση των απειλών κατά Προέδρου και Διοικητή ΚΤ

14:44 5/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

«Το θέμα διερευνάται και δεν έχει ζητηθεί η λήψη οποιωνδήποτε μέτρων», δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου με αφορμή επιστολή που εστάλη ταχυδρομικώς στην εφημερίδα «Πολίτης», στην οποία διατυπώνονται απειλές κατά της ζωής του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, καθώς επίσης και μελών των οικογενειών τους.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, με σημερινές του δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους για το συγκεκριμένο

θέμα, ο κ. Νικολάου είπε ότι «κάθε περίπτωση που αφορά πληροφορία που αφορά οποιοδήποτε πολίτη, όχι μόνο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πρέπει και οφείλουμε να την ερευνήσουμε».

«Πήραμε αυτή την πληροφόρηση από τη συγκεκριμένη εφημερίδα, ζητήσαμε συνεργασία τόσο του δημοσιογράφου όσο και της εφημερίδας για εξασφάλιση της επιστολής, του πρωτότυπου, και κατάθεση από τον δημοσιογράφο. Η αστυνομία διερευνά το όλο ζήτημα. Χθες το πρωί ενημερωθήκαμε», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν λαμβάνονται επιπρόσθετα μέτρα ασφάλειας για τον Πρόεδρο και το Διοικητή, Υπουργός είπε ότι «το θέμα διερευνάται και δεν έχει ζητηθεί η λήψη οποιωνδήποτε μέτρων».

Ερωτηθείς για το θέμα της τριμελούς ερευνητικής επιτροπής για τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τις ευθύνες για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η οικονομία, ο Υπουργός είπε ότι σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Πική του ζητήθηκε να προωθηθεί από πλευράς της Κυβέρνησης η εξασφάλιση των υπηρεσιών συγκεκριμένων εμπειρογνωμόνων.

«Μου είχαν εισηγηθεί κάποια ονόματα, των οποίων οι ίδιοι κρίνουν ότι μπορούν να αξιοποιήσουν τις γνώσεις και εμπειρίες στα πλαίσια της λειτουργίας της Ερευνητικής Επιτροπής», πρόσθεσε.

Ο κ. Νικολάου είπε, επίσης, ότι η Επιτροπή έχει ζητήσει μέχρι στιγμής τη συνδρομή έξι ατόμων «με εμπειρογνωμοσύνη σε χρηματοοικονομικά και χρηματοπιστωτικά ζητήματα, σε θέματα που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών και τις ελεγκτικές υπηρεσίες».

Ο κ. Νικολάου είπε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με τον Γενικό Εισαγγελέα και σημείωσε ότι «τις προσεχείς ημέρες θα έχουμε εξασφαλίσει και τις υπηρεσίες αυτών των ατόμων».

«Θα προσεγγίσουμε τα άτομα αυτά και θα συζητήσουμε και με το Υπουργείο Οικονομικών το θέμα της αμοιβής», είπε και πρόσθεσε ότι «θα είναι άτομα των οποίων οι συμβουλές θα ζητηθούν κατά περιόδους».

Ο Υπουργός είπε, επίσης, ότι «δύο από αυτά τα άτομα προσφέρθηκαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χωρίς αμοιβή».

Ερωτηθείς πότε θα αρχίσουν οι ακροάσεις της Επιτροπής, είπε ότι «αυτή τη στιγμή η ερευνητική επιτροπή κάνει μια προκαταρκτική μελέτη με την οποία θα προσδιορίσει τα ζητήματα που θα εξετάσει στη συνέχεια. Πιστεύω θα ξεκινήσουν σύντομα οι ακροάσεις».

Ερωτηθείς εάν λαμβάνονται επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας στο χώρο του συνεδριακού Κέντρου, ο κ. Νικολάου απάντησε: «Δεν μου έχει ζητηθεί οτιδήποτε. Αυτό που διαπιστώσαμε στο χώρο του συνεδριακού Κέντρου είναι ότι υπάρχουν ήδη αυξημένα μέτρα ασφάλειας, με ηλεκτρονικά μέσα, για την ώρα δεν χρειάζονται άλλα».

Keywords
Τυχαία Θέματα