Υπό κράτηση 56χρονος για υπόθεση με κροτίδες

14:33 13/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Διάταγμα κράτησης έξι ημερών εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, εναντίον 56χρονου, στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα κροτίδων και πυροτεχνημάτων, τα οποία η Αστυνομία εκτιμά πως θα διοχέτευε στην αγορά, ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, ανέφερε πως, μετά από αξιολόγηση πληροφοριών, μέλη της αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, εντόπισαν σε αποθήκη που διατηρεί ο 56χρονος, 2.147 κροτίδες

και 47 πυροτεχνήματα και άλλες 20 κροτίδες στην κατοχή του.

Ο ύποπτος, ο οποίος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την αστυνομία για παρόμοιας φύσεως υποθέσεις, συνελήφθηκε και το πρωί παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου που ενέκρινε το αίτημα των αστυνομικών ανακριτών για την 6ήμερη προσωποκράτηση του.

Από τις εξετάσεις, φαίνεται ότι οι κροτίδες προέρχονται από τα κατεχόμενα, ενώ σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, είναι η μεγαλύτερη ποσότητα που έχει εντοπιστεί από την έναρξη της σχετικής εκστρατείας της αστυνομίας, στις 26 Μαρτίου.

Αναφερόμενος στην εκστρατεία, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε πως αυτή αφορά τρεις άξονες, τη διαφώτιση και ευαισθητοποίηση του κοινού στους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη χρήση κροτίδων, τη συγκέντρωση και γρήγορη αξιολόγηση πληροφοριών που να οδηγούν στον εντοπισμό κροτίδων και των προμηθευτών τους, όπως επίσης και την τάχιστη διερεύνηση των υποθέσεων.

Όπως σημείωσε ο κ. Αγγελίδης δίνεται προτεραιότητα στη διαφώτιση των πολιτών και υπέδειξε τις ευθύνες και το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι γονείς, στην αποφυγή χρήσης των επικίνδυνων κροτίδων από τα παιδιά τους.

Από την αρχή της εκστρατείας μέχρι σήμερα, έχουν κατασχεθεί παγκύπρια πέραν των 4,000 κροτίδων.

Keywords
Τυχαία Θέματα