Υπό κράτηση για άλλες έξι ημέρες οι τρεις συλληφθέντες στην Αγία Νάπα

17:57 26/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου ανανέωσε σήμερα για άλλες έξι ημέρες το διάταγμα κράτησης τριών προσώπων, δύο από την Ελλάδα και ενός από την Αλβανία με πλαστή ελληνική ταυτότητα, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη φόνου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλων όπλων κατηγορίας Β1 και παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών στην Αγία Νάπα και Λάρνακα.

Τα τρία άτομα είναι οι Ελευθέριος Καρτασάκης, 44 ετών, Γεώργιος Δημητρίου,

33 ετών και Μόσχος Κούκος, 29 ετών, οι οποίοι συνελήφθηκαν στην Αγία Νάπα από περίπολο του ΤΑΕ Αμμοχώστου το βράδυ της Κυριακής 9 Σεπτεμβρίου 2012 και στην κατοχή τους εντοπίστηκαν δύο πιστόλια και σφαίρες.

Ο εξεταστής της υπόθεσης Λοχίας Πανίκος Δρουσιώτης, αφού ανέφερε ενώπιον του Δικαστηρίου τα γεγονότα που οδήγησαν στον εντοπισμό και σύλληψη των τριών, πρόσθεσε ότι από την προηγούμενη παρουσία τους ενώπιον του Δικαστηρίου στις 18 Σεπτεμβρίου, η Αστυνομία έλαβε 22 καταθέσεις από την περιοχή της Ελεύθερης Αμμοχώστου, της Λάρνακας και της Λευκωσίας και έγινε διαδικασία αναγνώρισης των τριών υπόπτων στους αστυνομικούς σταθμούς όπου κρατούνται μετά την άρνηση τους να λάβουν μέρος σε παράταξη.

Ανακρίθηκαν εκ νέου οι τρεις ύποπτοι, οι οποίοι εμμένουν στις ίδιες θέσεις πλην του τρίτου υπόπτου, ο οποίος αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν. Εγινε αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις ελληνικές αρχές το οποίο περιλαμβάνει και τη λήψη καταθέσεων, ενώ εκδόθηκαν νέα δικαστικά διατάγματα αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.

Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον συγκεκριμένου ατόμου ως υπόπτου για συμμετοχή στα υπό εξέταση αδικήματα, ενώ εκδόθηκαν ένταλμα έρευνας της οικίας και των υποστατικών του, και εντάλματα έρευνας οικίας και υποστατικών άλλων τριών ατόμων που θεωρούνται ύποπτοι για ανάμειξη τους στην υπόθεση.

Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης, τη συγκεκριμένη ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη από τις έξι το πρωί μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με την συμμετοχή πέραν των 30 μελών της Δύναμης και διεξαγωγή ταυτόχρονων ερευνών σε επτά διαφορετικές τοποθεσίες σε τρεις άλλες επαρχίες. Κατά την επιχείρηση συνελήφθηκε το πρόσωπο εναντίον του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, ενώ κατασχέθηκαν διάφορα τεκμήρια μεταξύ των οποίων αριθμός συσκευών κινητών τηλεφώνων και κάρτες κινητής τηλεφωνίας, καθώς και μια θήκη πιστολιού με την επιγραφή GL 2SH για την οποία ο κάτοχος της ανέφερε ότι είναι θήκη πιστολιού τύπου Glock.

Tο ανακριτικό έργο δεν έχει ακόμα συμπληρωθεί, συνέχισε, αφού αναμένεται να ληφθούν ακόμα 20 περίπου καταθέσεις από την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, Λευκωσία, Πάφο και επαρχία Μόρφου, αναμένονται τα αποτελέσματα επιστημονικών εξετάσεων κάποιων άλλων τεκμηρίων, ενώ θα σταλούν για τις απαραίτητες εξετάσεις τα τεκμήρια που παραλήφθηκαν ή και θα παραληφθούν από τις σημερινές έρευνες της Αστυνομίας.

Επίσης, θα ανακριθεί το πρόσωπο που συνελήφθηκε και τα πρόσωπα στις οικίες και τα

Keywords
Τυχαία Θέματα