Υπό κράτηση στις ΗΠΑ ο δημιουργός της αντι-ισλαμικής ταινίας

09:53 28/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ένας Αιγύπτιος – Αμερικανός άντρας, ο οποίος βρίσκεται πίσω από την αντι-ισλαμική ταινία που προκάλεσε βίαιες διαδηλώσεις στον ισλαμικό κόσμο συνελήφθη την Πέμπτη στην Καλιφόρνια με την κατηγορία ότι παραβίασε τους όρους αποφυλάκισής του και ομοσπονδιακός δικαστής αποφάσισε τη φυλάκισή του χωρίς τη δυνατότητα να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση.

Οπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters,

ο Νακούλα Μπασιλέι Νακούλα, 55 ετών, κρατήθηκε σε άγνωστη τοποθεσία από τις αμερικανικές αρχές και οδηγήθηκε στο δικαστήριο στο Λος Αντζελες φορώντας ακόμη τα δικά του ρούχα, αλλά αλυσοδεμένος από τη μέση και φορώντας χειροπέδες.

Ο κ. Νακούλα τελούσε υπό διερεύνηση από τους αρμόδιους σε θέματα αποφυλάκισης υπό όρους, οι οποίοι εξέταζαν κατά πόσο είχε παραβιάσει τους όρους αποφυλάκισής του από τη φυλακή το 2011, όπου εξέτιε ποινή για τραπεζική απάτη, την περίοδο κατά την οποία δημιούργησε την ταινία, παρόλο που έχουν δηλώσει ότι δεν εξετάζουν το περιεχόμενο της ταινίας.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης του δικαστηρίου ως προς τον κατηγορούμενο», ανέφερε η Δικαστής Σούζαν Σίγκαλ απορρίπτοντας αίτημα του κατηγορουμένου να αποφυλακιστεί με εγγύηση.

Η παραγωγή της ταινίας διάρκειας 13 λεπτών που απεικονίζει τον Προφήτη Μοχάμεντ με ιδιαίτερα προσβλητικό τρόπο έγινε στην Καλιφόρνια και κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο κάτω από διάφορους τίτλους συμπεριλαμβανομένου του τίτλου «Η αθωότητα των Μουσουλμάνων».

Σύμφωνα με τους όρους της αποφυλάκισής του, απαγορεύεται στον κ. Νακούλα η πρόσβαση στο διαδίκτυο ή η χρήση ψευδωνύμων χωρίς την άδεια αρμόδιου αξιωματούχου, όπως αναφέρεται στο δικαστικό αρχείο.

Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει οκτώ κατηγορίες για παραβίαση των όρων αποφυλάκισής του.

Αρνούμενη το αίτημα του για αποφυλάκιση με εγγύηση η Δικαστής είπε ότι υπάρχει κίνδυνος να διαφύγει, προσθέτοντας ότι ο Κόπτης Χριστιανός σκηνοθέτης, ο οποίος πιο πρόσφατα διέμενε στο προάστιο Σερίτος του Λος Αντζελες είχε «προβεί σε εκτενή σειρά παραπλάνησης» συμπεριλαμβανομένης και της χρήσης αρκετών ψευδωνύμων.

Ο κ. Νακούλα έχει αποφύγει τη δημοσιότητα για μεγάλο μέρος των τελευταίων δύο εβδομάδων εν μέσω της αντίδρασης που υπήρξε για την ταινία.

Ο δικηγόρος του εξέφρασε ανησυχία για την ασφάλειά του πελάτη του ενώπιον του δικαστηρίου την Πέμπτη και ζήτησε όπως η ακρόαση παραμείνει κλειστή στον Τύπο.
Δεν επιτράπηκε στους δημοσιογράφους να εισέλθουν στην αίθουσα του δικαστηρίου, όμως παρακολούθησαν τη διαδικασία από ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα ένα τετράγωνο από το δικαστήριο και η Δικαστής διέταξε όπως οι βιντεοκάμερες δεν δείξουν το πρόσωπο του κ. Νακούλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα