ΥΠΥΓ: Ουδέποτε έχουν χρησιμοποιηθεί εμφυτεύματα στήθους της PIP

21:06 27/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Το Υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει ότι ουδέποτε έχουν χρησιμοποιηθεί σε δημόσια νοσηλευτήρια εμφυτεύματα στήθους της γαλλικής εταιρείας PIP.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση και αναφορικά με τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει για την ασφάλεια των εμφυτευμάτων στήθους της γαλλικής εταιρείας PIP, το Υπουργείο Υγείας επαναλαμβάνει ότι ”ουδέποτε έχουν χρησιμοποιηθεί σε δημόσια νοσηλευτήρια ενθέματα της συγκεκριμένης εταιρείας”.

Ωστόσο, το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας, προβαίνει σε καταγραφή των περιστατικών που αφορούν γυναίκες που είχαν χειρουργηθεί για αυξητική μαστού, ανισομαστία, συγγενή απλασία μαστών και αποκατάσταση μαστού μετά από μαστεκτομή με τη μέθοδο τοποθέτησης ενθεμάτων.

Ως εκ τούτου το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με τον δρ. Αγγελο Κατατζιά, Ιατρό Πλαστικής Χειρουργικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, στην τηλεφωνική γραμμή 22604288 από τις 08:00 – 19:00.

Στοιχεία τα οποία θα πρέπει να δίνονται κατά την καταγραφή είναι ονοματεπώνυμο, αρ. ταυτότητας, τηλέφωνο, ημέρα χειρουργικής επέμβασης και όνομα Ιατρού, ο οποίος προέβη στη χειρουργική επέμβαση.

Σε αυτή τη γραμμή πρέπει να απευθύνονται γυναίκες που γνωρίζουν ότι φέρουν ενθέματα της γαλλικής εταιρείας, καθώς επίσης δεν γνωρίζουν τι είδος ενθέματα φέρουν.

Μετά τη συλλογή του αριθμού των περιστατικών, θα κληθούν για εξέταση και παρακολούθηση, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

Keywords
Τυχαία Θέματα