Ζωή σε δύο νεφροπαθείς χάρισε αποβιώσαντας Κύπριος

16:46 3/1/2013 - Πηγή: OnlyCY


Σε δύο Κύπριους νεφροπαθείς, ηλικίας 40 και 50 ετών, χάρισε ζωή ο πρόσφατα αποβιώσαντας Κύπριος, που δώρισε τα όργανα του.
Σε ανακοίνωσή της, η Διεύθυνση του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στην οικογένεια του θανόντα Κύπριου, που πολύ πρόσφατα δώρισε τα όργανα του και χάρισε ζωή σε συνανθρώπους του.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «κάθε μεταθανάτιος δότης μπορεί να χαρίσει ζωή μέχρι και σε οκτώ συνανθρώπους μας», για να προσθέσει ότι οι δότες συμπαγών οργάνων που έχουν χαρίσει ζωή

μετά το θάνατο τους για το 2010 ήταν τέσσερις, το 2011 ήταν έξι και το 2012 τέσσερις.
Μετά την αλτρουιστική δωρεά, η Μεταμοσχευτική Κλινική του ΓΝΛ με επικεφαλής το Διευθυντή της Αγγειοχειρουργό – Γενικό Χειρουργό Δρ. Β. Χατζηαναστασίου, πραγματοποίησε δύο επιτυχείς μεταμοσχεύσεις νεφρού σε δύο Κύπριους νεφροπαθείς, ηλικίας περίπου 40 και 50 ετών.

Επτά μέρες μετά οι ασθενείς πήραν εξιτήριο από τη Μεταμοσχευτική Κλινική και παρακολουθούνται στα εξωτερικά ιατρεία.
Η Μεταμοσχευτική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας από την αρχή της λειτουργίας της, τον Ιανουάριο του 2011, έχει διενεργήσει 56 μεταμοσχεύσεις με 100% βιωσιμότητα και των ασθενών αλλά και των οργάνων τον πρώτο χρόνο μετά τη μεταμόσχευση.

Οι 17 μεταμοσχεύσεις έχουν γίνει από μεταθανάτιους δότες και οι 39 από ζωντανούς δότες. Οι 27 μεταμοσχεύσεις διενεργήθηκαν το 2011 και οι 29 το 2012.
Όλες οι επεμβάσεις για τη δωρεά νεφρών από ζωντανούς δότες έχουν γίνει με λαπαροσκοπική νεφρεκτομή, που διασφαλίζει όσο το δυνατό ανώδυνη ανάρρωση.

Η Μεταμοσχευτική Κλινική έχει επίσης πραγματοποιήσει την πρώτη ταυτόχρονη μεταμόσχευση Παγκρέατος-Νεφρού στη χώρα μας τον Ιούνιο του 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα