Οι Active Member στο Club του Μύλου



ACTIVE MEMBERtour2012:
“Στων Βουβών την Εσχατιά”
ΣΑΒΒΑΤΟ 31ΜΑΡΤΙΟΥ 2012ΜΥΛΟΣ CLUBΟι Active Member το γκρουπ από το Πέραμα, έχει ήδη διανύσει 20 χρόνια στην δισκογραφία αλλά κυρίως στην σκηνή. Με την πόλη της Θεσσαλονίκης, έχει έναραντεβού κάθε άνοιξη για να γιορτάσει όλα τα νέα τραγούδια και τα νέα
projectsπου έχουν προκύψει στο μεταξύ, καθώς η παρέα από το Πέραμα, είναι βρίσκεταιδιαρκώς σε δράση. Το Σάββατο 31 Μαρτίου, οι Active Member επιστρέφουνστην πόλη, στο Μύλο, για ένα μοναδικόlive. Ο νέος τους δίσκος κυκλοφόρησε αρχές καλοκαιριού από το label Imantas με τίτλο «Στων Βουβών τηνΕσχατιά» και ο B.D.Foxmoor μαζί με την Sadahzinia πραγματοποίησαν κάποιεςεπιλεκτικές εμφανίσεις στον Μύλο θαπαρουσιάσουν ένα τουλάχιστον τρίωρο πρόγραμμα με κομμάτια νέα και παλαιότερα,μιξαρισμένα μεταξύ τους ή ακόμα και ειπωμένα αλλιώς.
Mαζί με τους Active Member θα εμφανιστούν στη σκηνή το γκρουπ Χνάρια με νέο δίσκο, και ο Dj Moya. Ο Jamoan στην κιθάρα (ηλεκτρική καιακουστική) και στα κρουστά συνοδεύει το γκρουπ . Άλλωστε ήταν εκεί απότην αρχή σχεδόν πριν δυο δεκαετίες όταν ξεκινούσαν όλα και με τον ήχο του έχειχαρακτηρίσει πολλά κομμάτια των Active Member.

ACTIVE MEMBER

Οι Active Member δημιουργήθηκαν τον Ιούνιο του 1992,από τον Β.D.Foxmoor
(Μιχάλης Μυτακίδης).
Αποτελούνται από τους
Β.D.Foxmoor και την
Sadahzinia.
Μέσαστο 1992, ο B.D. Foxmoor, δημιούργησε τη Freestyle Productions, μιαομάδα παραγωγής, μέσω της οποίας κυκλοφόρησεανεξάρτητα τον πρώτο ελληνικό hip-hop δίσκο, τη «Διαμαρτυρία». Στη συνέχειασυγκέντρωσε και οργάνωσε έναν πυρήνα ανθρώπων, τους Radicals, για να στηρίξουντην όλη προσπάθεια. Άλλωστε, εκείνη την εποχή το hip-hop με ελληνικό στίχο ήτανκάτι που δε χώραγε στα μουσικά πράγματα της Ελλάδας. Από τότε, όμως, ηFreestyle Productions έχει κυκλοφορήσει δεκάδεςδίσκους, είτε σαν ανεξάρτητη εταιρία είτε σε συνεργασία με άλλες εταιρίες.Πράγματι, στις αρχές του 1995 οι Active Member τράβηξαν το ενδιαφέρον τωνδισκογραφικών εταιρειών και υπέγραψαν συμβόλαιο με την Warner (για πρώτηφορά ελληνικό hip-hop γκρουπ υπέγραφε συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία στηνΕλλάδα.) Μέσα σε λίγους μήνες κυκλοφόρησε η τρίτη δισκογραφική δουλειά τωνActive Member «Το Μεγάλο Κόλπο», που τους έκανε ευρύτερα γνωστούς.
Έκτοτε οι Active Member τόλμησαν τηνυπέρβαση να βαφτίσουν το hip-hop που εκπροσωπούσαν και να το πουν Low Bap, προσδιορίζοντάς ότι σημαίνειτην άμεση σχέση που έχει ο λόγος μετη ζωή. Με αυτή την κίνηση βέβαια, ήθελαν να διαφοροποιήσουν τη θέση τουςαπό το υπόλοιπο εγχώριο και παγκόσμιο hip hop ηχητικά και αισθητικά.
Οι Active Member είναι μία από τις λίγεςπεριπτώσεις γκρουπ σε παγκόσμιο επίπεδο που κρατάνε τόσο πιστά τα ραντεβού τουςμε το κοινό, και που η θεματολογία τους έχει έντονη την αίσθηση της εποχήςτους και της επικαιρότητας.
Active Member έχουν συμμετάσχει στηνκυκλοφορία περισσότερων από 100 δισκογραφικών δουλειών καιprojects από το 1993 ως σήμερα (συμμετέχουν δραστικά στην παρ
Keywords
Τυχαία Θέματα