Integral Asset Management: «Εκτός ευρώ η Ελλάδα στις 18 Ιουνίου»!

Την 18η Ιουνίου, την επομένη δηλαδή των εκλογών, θεωρεί η εταιρεία «Integral Asset Management» ως πιθανότερη ημερομηνία εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσε στο CNBC ο διευθυντής του τμήματος διαχείρισης κεφαλαίων της εταιρείας, Νικ Ντιούχερστ, η Ευρωζώνη θα «τιμωρήσει» τα μέλη του ενιαίου

νομίσματος που εξαπατούν.

«Η Ευρωζώνη είναι μια ομάδα, όπου υπάρχουν και «απατεώνες», οι οποίοι ξεφεύγουν, μέχρι την στιγμή που γίνονται αντιληπτοί και σε εκείνο το σημείο πρέπει να εκδιωχθούν, αλλιώς όλοι θα εξαπατούν» δήλωσε ο αναλυτής. Στη συνέχεια πρόσθεσε πως ολόκληρη η ελληνική κοινωνία χτίστηκε πάνω στην εξαπάτηση και τις μεθοδεύσεις, τονίζοντας ότι «όλοι το κάνουν». Τώρα όμως, συμπλήρωσε, ήρθε η ώρα οι ψηφοφόροι στην υπόλοιπη Ευρωζώνη να ζητήσουν εξηγήσεις από την Ελλάδα.

Δεν δίστασε να υποστηρίξει, μάλιστα, πως η Γερμανία είναι τώρα αναγκασμένη να αυξήσει το όριο συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη, την ώρα που πληρώνει τους Έλληνες, οι οποίοι συνταξιοδοτούνται στα 50 τους χρόνια. «Η 17η Ιουνίου είναι μια τέλεια ευκαιρία, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην εξαπάτηση» είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο αναλυτής εκτίμησε πως η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα μπορούσε να γίνει ομαλά και συνέχισε, κάνοντας λόγο για αδικαιολόγητη κινδυνολογία εντός της ζώνης των «17» για τις επιπτώσεις ντόμινο που θα είχε η εξέλιξη αυτή.

«Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα έκλεινε για μια εβδομάδα και θα εκδιδόταν νέο νόμισμα. Όχι η δραχμή, αλλά πιθανότατα άλλο, το Geuro, το οποίο θα ήταν σε αναλογία 2/1 με το ευρώ, για τη σωστή διόρθωση του ευρώ» συνέχισε ο Ντιούχερστ, λέγοντας πως αυτό θα άλλαζε την Ελλάδα και την Ευρώπη προς το καλύτερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα