Αφέθηκε ελεύθερος ο Ευάγγελος Καλούσης

Για παράνομη σύσταση νομικής εταιρείας.

Ελεύθερος αφέθηκε ο Ευαγγελος Καλούσης, ο οποίος συνελήφθη, μαζί με δύο ακόμη δικηγόρους, κατόπιν της μήνυσης και της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που υπέβαλε σε βάρος του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, για την παράνομη δικηγορική εταιρεία που έχει συστήσει ο πρώην δικαστής.

Ο Ευαγγελος Καλούσης, που

βαρύνεται με την κατηγορία της αντιποίησης της άσκησης δικηγορίας, αφέθηκε ελεύθερος, προκειμένου να διενεργηθεί προανάκριση και συμπληρωματική δίωξη.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μετά από έρευνα, που διενεργήθηκε το πρωί της Πέμπτης, παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής, στα γραφεία της φερόμενης νομικής εταιρείας. Η αστυνομία κατέσχεσε παράλληλα τους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών του γραφείου του πρώην δικαστή, ο οποίος έχει καταδικαστεί για εμπλοκή του στο παραδικαστικό κύκλωμα.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο ΔΣΑ ζητούσε αφενός να σφραγιστεί το γραφείο που χρησιμοποιούσε ο κ. Καλούσης «για την παροχή δήθεν νομικών υπηρεσιών αντιποιούμενος το δικηγορικό λειτούργημα» και αφετέρου θα διαταχθεί η παύση λειτουργίας της ιστοσελίδας που διατηρεί ο πρώην δικαστή για την προβολή του εν λόγω γραφείου.

Ζητούσε ακόμη να επιβληθεί κατά του Ευάγγελου Καλούση χρηματική ποινή 1.000 ευρώ και προσωπική κράτηση ενός έτους για κάθε ημέρα διατήρησης της ανάρτησης της «παραπλανητικής ιστοσελίδας».

Keywords
Τυχαία Θέματα