Αλ. Τσίπρας: «Θέλουμε τον αστυνομικό στη γειτονιά και όχι στα βουλευτικά γραφεία»

Αν ο λαός μας τιμήσει με την ψήφο του, εμείς θα δώσουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια του πολίτη και ο αστυνομικός θα γυρίσει στη γειτονιά, εκεί όπου είναι η θέση του, και όχι σε βουλευτικά ή υπουργικά γραφεία, δεσμεύθηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επισκέφθηκε τη ΓΑΔΑ.

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη ΓΑΔΑ κράτησε πάνω

από δύο ώρες και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον Αττικάρχη Ι. Λιούκα και άλλους ανώτατους και ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Επισκέφθηκε επίσης το Κέντρο Επιχειρήσεων, καθώς επίσης τις υπηρεσίες της Οικονομικής Αστυνομίας και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου είχε συνομιλία με τον επικεφαλής, Μ. Σφακιανάκη.

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τις μνημονιακές κυβερνήσεις ότι διοχέτευσαν πόρους, δυνάμεις και ενέργεια σε δύο σκοπούς που δεν έχουν καμία σχέση με τον στόχο και την αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας: την καταστολή των αντιδράσεων του λαού και τη δυσανάλογη μεταφορά πόρων, δύναμης και ενέργειας στη φύλαξη προσώπων υψηλής επιρροής.

Αν ο λαός μας τιμήσει με την ψήφο του, εμείς θα δώσουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια του πολίτη και ο αστυνομικός θα γυρίσει στη γειτονιά, εκεί όπου είναι η θέση του, και όχι σε βουλευτικά ή υπουργικά γραφεία, δεσμεύθηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, μίλησε για επανασυμφιλίωση του λαού με την αστυνομία και αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης ανάμεσα στον πολίτη και την Αστυνομία, στον αστυνομικό και στην εκτελεστική εξουσία.

«Εγώ δεν κάνω επικοινωνιακού τύπου επισκέψεις σε περιοχές όπως ο Αγιος Παντελεήμονας, γιατί ζω στην Κυψέλη και όχι στην Εκάλη και την Κηφισιά, και ξέρω τα προβλήματα που βιώνει ο πολίτης με την όξυνση της εγκληματικότητας, της παραβατικότητας και την γκετοποίηση περιοχών της Αττικής και όχι μόνο» σχολίασε, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.

Απαντώντας τέλος σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως θέση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο αφοπλισμός όλων των αστυνομικών, αλλά των δυνάμεων που επιχειρούν σε διαδηλώσεις. «Με την Αριστερά στη διακυβέρνηση του τόπου» υποστήριξε, «θα αποκατασταθεί η σχέση πολίτη – αστυνομικού. Ο αστυνομικός δεν θα είναι φόβητρο για τον πολίτη, αλλά θα είναι σημάδι αίσθηση ασφάλειας».

«Προφανώς» πρόσθεσε, «και οι αστυνομικοί θα βρίσκονται ένοπλοι εκεί που παράγεται το έγκλημα. Όχι όμως εξοπλισμένοι, για να καταστέλλουν τις αντιδράσεις του λαού. Ο λαός θα αισθάνεται ασφάλεια από τον αστυνομικό και όχι φόβο από τον αστυνομικό».

Keywords
Τυχαία Θέματα