Αλ. Τσίπρας: «Το νόμισμα δεν είναι φετίχ»

Την άποψη ότι «το νόμισμα δεν είναι φετίχ» εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΝΕΤ.  Ειδικότερα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στο αν συμφωνεί με τον κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος ανέφερε ότι το ευρώ δεν μπορεί να αποτελεί «φετιχ», είπε: «Συμφωνώ απόλυτα! Δεν είναι φετίχ το νόμισμα. Από πότε είναι φετίχ; Εχει σημασία το

αν είναι δραχμή ή ευρώ; Είμαι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της σταθερής Ευρώπης. Να μείνουμε στην Ευρώπη, το μέλλον μας είναι εκεί. Αν συνεχιστούν όμως τα μνημόνια, μας οδηγούν εκτός ευρώ και μας κάνουν Αφρική».

«Μια χώρα με 1.500.000 ανέργους, διαλυμένα σχολεία και νοσοκομεία, τα παιδιά μας να πεινάνε στους δρόμους και μισθούς 300 ευρώ, είναι εικόνες που παραπέμπουν σε χώρα της Αφρικής» συμπλήρωσε.

Σε ομιλία του στην Πάτρα, την Τετάρτη, ο κ. Τσίπρας μίλησε για «αντικατάσταση» του Μνημονίου και «επαναδιαπραγμάτευση» των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης, δίνοντας πλέον ένα πιο σαφλες δείγμα των προθέσεών του, σε περίπτωση που αναλάβει την πρωθυπουργία.

Επιπροσθέτως, ο κ. Τσίπρας  υποστήριξε ότι η «ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ» διασφαλίζει το κέρδος της Ισπανίας, η οποία πέτυχε χρηματοδότηση άνευ Μνημονίου και σημείωσε το «όχι στο Μνημόνιο του κεντροδεξιού Ραχόι στην Ισπανία είναι το όχι στο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην Ελλάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα