Ευ. Βενιζέλος: «Να «σπάσει» το σκηνικό τεχνητής πόλωσης»

Επιμένει για «διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Εξαιρετικά επικίνδυνο διαγράφεται το μέλλον για την Ελλάδα, όπως φάνηκε από τις πρόσφατες συνεντεύξεις των Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος

Βενιζέλος, μιλώντας την Τετάρτη στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος, στον Κορυδαλλό.

Δεν υπάρχει κανένα σενάριο που μπορεί να αφήσει έξω κανένα κόμμα από την ευθύνη για το μέλλον της χώρας, πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος και επανέφερε την πρότασή του για «διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στο σκηνικό «τεχνητής πόλωσης», το οποίο, όπως είπε, πρέπει να σπάσει, γιατί οδηγεί σε αδιέξοδο τη χώρα και πρόσθεσε ότι, αν αυτό το κλίμα δεν σπάσει, η χώρα δεν θα έχει βιώσιμη κυβέρνηση στις 18 Ιουνίου.

Για να σωθεί το μέλλον της νέας γενιάς και να έχει η χώρα ελπίδα, τόνισε επίσης, πρέπει να υλοποιηθεί η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων.

Αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ο κόσμος ζήτησε τρία πράγματα: (α) η χώρα να συνεχίσει σταθερά την πορεία της εντός του ευρώ, (β) να αλλάξουν οι δυσμενείς όροι της δανειακής σύμβασης, χωρίς να θιγούν τα κεκτημένα και (γ) να υπάρξει συνεργασία όλων των κομμάτων, γιατί κανένας δεν μπορεί να κυβερνήσει μόνος.

Χαρακτήρισε «άπιαστο όνειρο» την πρωθυπουργία Σαμαρά, καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θέλησε να δοκιμάσει να εφαρμόσει τις προτάσεις του και τη ΔΗΜΑΡ ότι δεν άρπαξε την ευκαιρία για να συμβάλει στο σχηματισμό μιας προοδευτικής κυβέρνησης, με πρωθυπουργό προερχόμενο από τις τάξεις της.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι από την επομένη των εκλογών ξεκινούν οι διεργασίες για την αναγέννηση της παράταξης και απηύθυνε κάλεσμα «στους δικούς μας ανθρώπους, να γυρίσουν πίσω στο ΠΑΣΟΚ», όχι όμως «στους καιροσκόπους, που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ σε λάθη. Αυτά τα βαρίδια ας μείνουν στη νέα τους στέγη».

Keywords
Τυχαία Θέματα