Ανακοίνωση της Αστυνομίας σχετικά με την διαμαρτυρία των δημοσιογραφικών ενώσεων για δημοσιεύσεις φωτογραφιών

Απάντηση στη διαμαρτυρία των δημοσιογραφικών ενώσεων έδωσε η Ελληνική Αστυνομία σχετικά με την δημοσιοποίηση φωτογραφιών αγνώστων από τα επεισόδια της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου στο κέντρο της Αθήνας, με σκοπό τον εντοπισμό των δραστών.


Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

‘’Σχετικά με ανακοινώσεις και δημοσιεύματα που αφορούν δημοσιευθείσες φωτογραφίες αγνώστων προσώπων στο από16.02.2012 Δελτίο Τύπου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνονται τα εξής :

Οι φωτογραφίες
των αγνώστων προσώπων που αναρτήθηκαν αφορούν δράστες κακουργηματικών πράξεων που τελέσθηκαν κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων πολιτών στο κέντρο της Αθήνας Η ανάρτηση τους πραγματοποιήθηκε ύστερα από σχετική Εισαγγελική Διάταξη που εκδόθηκε σύμφωνα με τις επιταγές του νόμου, των δικονομικών και συνταγματικών εγγυήσεων. Σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 2121/1993, επιτρέπεται η αναπαραγωγή έργων πνευματικής ιδιοκτησίας, όπως οι φωτογραφίες, εφόσον υπηρετείται το δημόσιο συμφέρον, σύμφωνα με την κρίση των αρμόδιων Εισαγγελικών Αρχών. Η εφαρμογή των νόμων αφορά όλους τους πολίτες και ουδείς εξαιρείται ή τυγχάνει προνομιακής μεταχείρισης.’’

Υπενθυμίζεται ότι η δημοσιογραφικές ενώσεις τονίζουν με ανακοίνωσή τους ότι αφενός καμία φωτογραφία από μόνη της δεν μπορεί να αποτελέσει τεκμήριο ενοχής και αφετέρου καταδικάζει μεθόδους που παραβιάζουν αρχές του Συντάγματος.


Keywords
Τυχαία Θέματα