Αντ. Σαμαράς: «Ανίκανος και ανεύθυνος να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ»

Σκληρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην ΚΟ του κόμματος, καταλογίζοντάς του «ολοφάνερη αλαζονεία» και «απίστευτη σύγχυση». «Τρόμαξαν και οι ίδιοι από την ευθύνη μιας πιθανής διακυβέρνησης, είναι ανέτοιμοι και ανίκανοι να κυβερνήσουν», υπογράμμισε και έκανε λόγο για

«συνασπισμό από συνιστώσες της γκρίνιας», που δεν είναι κόμμα ευθύνης, καθώς, όπως είπε, εκτονώνουν τους εαυτούς τους με διαμαρτυρία, αλλά είναι ανίκανοι να βγάλουν τη χώρα από την κρίση.

«Έδειξαν ήδη το πραγματικό τους πρόσωπο, επιδιώκουν να τα σπάσουμε με την Ευρώπη, δεν έχουν σχέδιο και αυτά που λένε καθημερινά οδηγούν σε πολύ χειρότερα από αυτά που ζούμε ήδη», υποστήριξε ο κ. Σαμαράς «δείχνοντας» το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα και -όπως είπε- λένε «πότε για τις καταθέσεις που θέλουν να τους βάλουν χέρι, πότε για τις επενδύσεις που είναι μαθημένοι να τις διώχνουν, πότε για τις επιχειρήσεις που θέλουν να τις φορολογήσουν και να τις κλείσουν, πότε για την αστυνομία».

Όσο για τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ξεκινούν «από την ανάσταση του σφυροδρέπανου και φτάνουν μέχρι την αναρχία».

Παράλληλα έθεσε σε θέση μάχης εν όψει των νέων εκλογών το μηχανισμό της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

«Δεν υπάρχει χαλάρωση. Έχει αρχίσει ήδη η νέα μάχη. Θα τη δώσουμε με πίστη, με ενότητα και με αγάπη για την πατρίδα» ανέφερε χαρακτηριστικά και δήλωσε αισιόδοξος ότι η ΝΔ θα κερδίσει αυτή τη μάχη. Υπογράμμισε εκ νέου ότι η μάχη αφορά το αν η Ελλάδα θα παραμείνει μέσα στην Ευρώπη ή θα φύγει, χάνοντας πολλά και ρισκάροντας ακόμη περισσότερα.

Όπως είπε, ο ελληνικός λαός έχει μπροστά του δύο δρόμους: «Από τη μία να αλλάξουμε τα πάντα στην Ελλάδα και από την άλλη, να ζήσουμε τον τρόμο της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ».

«Το καλό είναι ότι η Ευρώπη αλλάζει και για να αλλάξουμε την Ελλάδα, πρέπει να παραμείνουμε σε μια Ευρώπη που αλλάζει» είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι μόνο η ΝΔ «μπορεί να λειτουργήσει με ρεαλιστικό τρόπο αντιμνημονιακά». Όπως είπε, ο ελληνικός λαός έχει μπροστά του δύο δρόμους. «Από τη μία να αλλάξουμε τα πάντα στην ελλάδα και από την άλλη να ζήσουμε τον τρόμο της εξόδου της ελλάδας από το ευρώ».

Ο κ. Σαμαράς έκανε αναφορά σε μέτωπο φιλελεύθερων δυνάμεων τονίζοντας πως οι δυνάμεις που πιστεύουν σε αυτές τις ιδέες ολοένα γίνονται περισσότερες. Η αναφορά αυτή σε φιλελεύθερες δυνάμεις έκανε πολλούς να μιλήσουν για το πρώτο επίσημο άνοιγμα προς την κ. Μπακογιάννη, αν και δεν υπήρξε η παραμικρή αναφορά σε ονόματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα