Απασφάλισε ο Βενιζέλος για Σαμαρά: «Έχει εμμονή με την πρωθυπουργία»

Επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, που μεταδόθηκε το βράδυ της Τετάρτης. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Βενιζέλος,

ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί ότι «η χώρα του χρωστά την πρωθυπουργία», ενώ έχει «εμμονή στο να γίνει πρωθυπουργός».

Αντίθετα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως τον ίδιο δεν τον ενδιαφέρει η πρωθυπουργική καρέκλα, καθώς βρίσκεται στην εκλογική μάχη, για να προσφέρει στη χώρα. Τόνισε επίσης πως η εμπειρία του στις θέσεις του υπουργού Οικονομικών και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, τον έχει «σφραγίσει», καθώς έκανε μια αγωνιώδη προσπάθεια για τη χώρα.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε την αποκλιμάκωση των επιτοκίων χορηγήσεων προς τις επιχειρήσεις και τη διατήρηση του πλαφόν στους φερέγγυους επιχειρηματίες, προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από τους πολίτες να επιστρέψουν τις καταθέσεις τους στην Ελλάδα, ενώ, όσον αφορά στο ρόλο του κράτους, δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια εξόφλησης των οφειλών και αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ.

Επίσης, προανήγγειλε αναθεώρηση των κριτηρίων του «Τειρεσία», ώστε και αυτός ο θεσμός να προσαρμοστεί στα δεδομένα της εποχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα