Αποσύρει την υποψηφιότητα της Ρώμης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 ο Μόντι

Φοβούμενος, όπως χαρακτηριστικά είπε, το τι ακολούθησε την Ολυμπιάδα της Αθήνας, το 2004, στην οποία εν μέρει απέδωσε την οικονομική κρίση!

«Η Ελλάδα κάνει σημαντικά βήματα προς την εξυγίανση» εκτίμησε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο «Sky Italia».

«Ως Ιταλία καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες, ώστε να ευνοήσουμε λύσεις, που θα μας βοηθήσουν να γυρίσουμε αυτή την ελληνική σελίδα. Η Ελλάδα,

που στο παρελθόν είχε βαριές ευθύνες, κάνει σημαντικά βήματα προς την εξυγίανση -αν και δεν θέλω τώρα να δημοσιοποιήσω τις αναλυτικές εκτιμήσεις της χώρας μου, αφού θα το κάνω στο Eurogroup-, αλλά νομίζω ότι είναι σημαντικό να γυρίσουμε τη σελίδα αυτή προς όφελος της Ελλάδας, της Ευρώπης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ακόμη ότι «χώρες σαν την Ιταλία και την Ισπανία (οι οποίες έζησαν σημαντικά προβλήματα με τις αγορές), σίγουρα δεν πρέπει να βρεθούν και πάλι εν μέσω μεγάλων αναταράξεων».

Ερωτηθείς σχετικά με τις διαδηλώσεις και τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή στην Αθήνα και αν φοβάται το ξέσπασμα τυχόν κοινωνικών ταραχών και στην χώρα του, επισήμανε: «Πιστεύω και ελπίζω όχι, η κατάσταση της Ιταλίας είναι σαφώς διαφορετική από αυτή της Ελλάδας».

Ο Μόντι υποστήριξε «το σημείο εκκίνησης της Ελλάδας, η οποία προσπαθεί να πετύχει την εξυγίανση, είναι πολύ χαμηλό», καθώς και ότι «η οικονομική αναταραχή οφείλεται, μερικώς, και στη διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004».

«Αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που μας έκαναν να είμαστε επιφυλακτικοί σε ό,τι αφορά την στάση της Ιταλίας για τη δυνατότητα διοργάνωσης της Ολυμπιάδας του 2020» πρόσθεσε.

Το συνολικό προβλεπόμενο κόστος, σύμφωνα με την επιτροπή διεκδίκησης «Ρώμη 2020», ήταν της τάξης των 4,7 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα