Υπουργική σύσκεψη για τους τρόπους αντιμετώπισης των επεισοδίων

Μετά την παράδοση της Αθήνας στις φλόγες την περασμένη Κυριακή…

Σύσκεψη αρμοδίων υπουργών για τα επεισόδια της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί σήμερα, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη, στο υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Θα εξεταστούν διεξοδικά τα προβλήματα που έχουν προκύψει, καθώς και οι οικονομικές

συνέπειές τους. Γενικότερα, θα συζητηθεί με ποιον τρόπο μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα τέτοια φαινόμενα στο μέλλον.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, ανακοίνωσε πως το υπουργείο θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη και αποκατάσταση των ζημιών του διατηρητέου κτηρίου που στεγάζει τους ιστορικούς κινηματογράφους Αττικόν και Απόλλων και το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της Κυριακής.

Χθες, πάντως, ασκήθηκαν νέες ποινικές διώξεις -αυτή τη φορά και κακουργηματικού χαρακτήρα- εις βάρος 39 ατόμων που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα για τα επεισόδια και τις λεηλασίες της Κυριακής.

Ειδικότερα, σε τέσσερις συλληφθέντες ασκήθηκε δίωξη για τα αδικήματα της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου για δράστες με καλυμμένα πρόσωπα, έκρηξης, προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών βομβών και αντίστασης. Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε τακτικό ανακριτή, καθώς η δίωξη περιλαμβάνει κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα.

Οι υπόλοιποι συλληφθέντες κατηγορούνται για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, που αφορούν ανά περίπτωση διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών, κλοπή, απείθεια και παράνομη οπλοφορία.

Η υπόθεση θα κριθεί από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα